
Gintonic
La ginebra és una de les begudes alcohòliques més consumides del món
A banda del vi i la cervesa, que no hi ha cap dubte que són begudes molt consumides i que formen part de molts dinars i sopars, també existeixen molts destil·lats que també són consumits sigui com a digestiu o en entorns d’oci: el whisky, el rom, el vodka, la ginebra… Avui precisament us volem parlar d’aquesta última beguda amb nom de ciutat suïssa. El dia de la ginebra se celebra el segon dissabte de juny, és a dir, el dia 10 de juny.
S’ha volgut trobar un dia d’homenatge a aquesta beguda perquè és una de les preferides pels ciutadans de Catalunya i de l’Estado espanyol. Segons algunes fonts, Espanya és el tercer país on es consumeixen més gintònics després de Filipines i Estats Units i aquestes dades no paren de créixer, mentre disminueix el consum d’altres opcions com el whisky.
Potser no ho sabreu, però els orígens d’aquesta beguda es remonten molts segles enrere. S’utilitzava amb finalitats mèdiques, fins que al segle XVII, a Holanda, buscant una cura per problemes reals, es va fer una primera destil·lació al costat d’ingredients com l’ordi, el sègol, el blat de moro, ginebre… A partir d’aquí es va començar a dir “Genever” i els soldats britànics la van introduir al seu país.
Des de fa anys, dècades, s’ha popularitzat el gintònic per tal de no beure aquesta beguda sola. La moda ha anat creixent i ara és una de les begudes que es consumeix més en bars i discoteques i no només a la nit sinó també a les terrasses a mitja tarda.