Gaming: Cop d’efecte de dues empreses catalanes en aquest sector

Comparteix la notícia

GameBCN i Startupxplore signen un acord estratègic per impulsar l’emprenedoria en el sector Gaming

Cop d'efecte de dues empreses catalanes del sector del gaming

Cop d'efecte de dues empreses catalanes del sector del gaming

Comparteix la notícia

GameBCN i Startupxplore signen un acord estratègic per impulsar l’emprenedoria en el sector Gaming

GameBCN i Startupxplore reforcen el seu compromís de donar suport al sector emprenedor dels videojocs i apostar per ell més que mai signant un acord per explorar noves vies de col·laboració mútua. Aquesta aliança estableix que les dues companyies podran proposar-se startups de les seves carteres per beneficiar-se d’una col·laboració amb l’altra part, compartint així el seu dealflow.

Això succeeix després del llançament d’una nova vertical d’inversió a Startupxplore, dirigida a startups de Esports i Gaming, un mercat amb gran potencial de creixement però mancat de capital per finançar projectes en fases inicials.

El programa de GameBCN està dividit en dos mòduls diferents (producció i negoci), amb una durada de tres mesos cadascun i desenvolupats de manera consecutiva. Al principi del programa s’acorden fites de producció amb cada equip, i només aquells que aconsegueixen aquests objectius accedeixen al mòdul d’incubació d’empreses.

Creixement del sector

L’acord arriba en un moment clau per al sector dels videojocs a Espanya ja que, segons les dades projectades per DEV (abril 2021), la facturació de les empreses espanyoles productores de videojocs el 2020 va ser de 920 milions d’euros, un creixement del 13% respecte a 2019. Segons l’informe d’AEVI, llançat el 29 d’abril de 2021, la indústria va facturar a Espanya 1.747 milions d’euros l’any 2020 (+18% respecte a 2019) i una ocupabilitat a Espanya de més de 9.000 ocupacions directes i més de 23.000 ocupacions indirectes.

Les previsions elaborades per DEV per als pròxims anys auguren un creixement continuat del sector, que aconseguiria una facturació de 1.223 milions d’euros l’any 2022, amb una taxa composta de creixement del 10.3% en el període 2019-2022.

Facilitant el finançament

No obstant això, malgrat aquest auge molts projectes s’enfronten a problemes de finançament: un 58% de les empreses no aconsegueixen el capital buscat al no encaixar amb la tesi d’inversió de grans inversors d’Espanya, havent de recórrer a business angels. En aquest punt és on Startupxplore, amb la seva nova vertical, pot fer front a aquestes necessitats de finançament, ja que un 92% dels projectes llançats fins avui aconsegueixen tancar ronda amb èxit en la plataforma.

En paraules del CEO de Startupxplore, Nacho Ormeño: “És una oportunitat excel·lent per aportar valor a la indústria del gaming i a emprenedors que necessiten recursos per impulsar les seves empreses, d’altra banda, ens permet continuar oferint als nostres inversors accés a una nova tipologia de projectes incloent més opcionalitat i diversificació a la seva cartera d’inversió.“.

Per la seva banda, Simón Lee, fundador de GameBCN, ha afirmat: “Hi ha molt de talent en la indústria espanyola del videojoc. Segons el Llibre Blanc del desenvolupament espanyol de videojocs 2020, l’any passat hi havia 415 estudis constituïts i 240 sense constituir-se a Espanya. Per al 77% dels estudis, l’autofinançament i els mitjans propis continuen sent les principals eines per a subsistir en el dia a dia, i el 64% asseguren comptar en l’actualitat amb necessitats de finançament. Per aquest motiu, és necessari ajudar a aquests equips per a fer créixer el teixit industrial i per a millorar la posició d’Espanya a nivell de facturació (vuitena a nivell mundial), tal com vam fer amb Linx Works o Appnormals.“.

Sobre Startupxplore

Startupxplore és una plataforma de finançament participatiu que ofereix oportunitats d’inversió en startups d’alt potencial, en les quals es pot co-invertir al costat d’inversors professionals. El principal objectiu de la companyia és maximitzar la rendibilitat i minimitzar el risc dels seus usuaris inversors a través d’una cartera ben equilibrada i diversificada d’inversió en startups de qualitat. Fundada al maig de 2014 i actualment liderada per Nacho Ormeño, Startupxplore compta amb inversió d’alguns dels inversors més rellevants d’Espanya, com Cabiedes & Partners, François Derbaix, Javier Llorente, Yago Arbeloa, Vincent Rosso o Carlos Domingo.

Twitter: @Startupxplore

Sobre GameBCN

GameBCN és un programa d’incubació per a estudis de videojocs referent a Europa, i que enguany exporta el seu model al Japó de la mà del gegant de publishing japonès Marvelous. El principal objectiu de GameBCN és dotar a equips de desenvolupament de mentalitat i visió de negoci, així com implementar metodologies àgils de producció que els ajudin a superar les exigències del mercat. Administració, Acadèmia i Indústria secunden GameBCN des dels seus inicis i actualment està en marxa la seva sisena edició.

Twitter: @gamebcn

1 pensa en “Gaming: Cop d’efecte de dues empreses catalanes en aquest sector

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.