[FOTO]: El fuet español y mucho español

Es fa viral la imatge d’un fuet español

Comparteix la notícia
Fuet

Fuet

Es fa viral la imatge d’un fuet español

És un producte català. És un embotit fet a base de porc semblant a la llonganissa però més prim i que és excel·lent per prendre amb una torrada amb tomàquet o sol. Les principals empreses productores i distribuïdores estan situades a la Catalunya central (Garrotxa, Osona…) però també n’hi ha a altres territoris del país, com a la plana de Lleida.

Com que és un producte que agrada, altres empreses d’arreu de l’Estado també l’han produït i distribuït. És el cas del Pozo. L’hereva de l’empresa és l’exnòvia de Froilán, així que no ens estranya gens ni mica el seu caràcter catalanofòbic i imperialista.

Perquè no hi hagi dubtes que aquest embotit és d’Olot o de Vic, l’etiqueta ho deixa ben clar. És un “fuet español”. Així ho ha denunciat l’actor Biel Duran, que considera que és una pràctica catalanofòbia vergonyosa.

El missatge de l’actor de Nissaga de Poder, Escape Room, Cites i altres series i pel·lícules de TV3 va rebre molts missatges, alguns d’ells explicant-li que en altres zones d’Europa, com a Holanda, sí que venen espetec català i que sí que l’etiqueten com a tal.

Al Regne Unit, aquest producte també és català. Serà doncs que el ‘problema’ el té l’empresa El Pozo i la família que la gestiona. Temen una caiguda de vendes si els clients saben que aquesta delícia és catalana.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings