Menja fruita a l’estiu: Tots els beneficis

Comparteix la notícia

Tots els metges i nutricionistes recomanen consumir més fruita a l’estiu

La llista de fruites i verdures que has de consumir per reduir el risc de malalties cardiovasculars

fruites d'estiu

Comparteix la notícia

Tots els metges i nutricionistes recomanen consumir més fruita a l’estiu

La verdura i la fruita són bones i sanes durant tot l’any. Els metges i els experts en nutrició demanen fer-ne un consum elevat, ja que aporta molts beneficis pel cos, a l’estiu especialment. Les fruites refresquen, tenen poques calories i ens aporten els sucres naturals necessaris per tenir una bona salut. Gràcies al seu elevat contingut d’aigua, hidraten i rebaixen la sensació de calor.

També afavoreixen el funcionament de l’aparell digestiu, són diürètiques i ajuden a depurar el cos. També aporten nutrients i vitamines. Són moltes les fruites que es poden consumir durant els mesos de més calor i us hem volgut fer una llista per donar-vos idees: meló, cirera, raïm, síndria, pruna, préssec, albercoc, mango, mores, aranyons, figues (al setembre), etc.

Els catalans i les catalanes ens hem d’acostumar a menjar més fruita i verdura. Els cos ens ho agrairà

A part d’aquest prudicte, també es recomana beure molta aigua per prevenir la deshidratació i evitar les begudes ensucrades i alcohòliques. Quan fa calor ve molt de gust una cervesa ben freda (i amb moderació no hi ha cap problema) però aquesta beguda no ajuda a la hidratació com molta gent es pensa. El gas i l’alcohol fan l’efecte contrari i no ajuden al nostre organisme.

A l’hivern la gent tendeix a menjar menys fruites, perquè són menys gustoses o perquè fa menys calor, però la seva ingesta és igualment necessària i molt positiva per la nostra salut. Les fruites d’hivern de la nostra zona serien les taronges, les mandarines, les llimones, els caquis, les pomes, les peres, les xirimoies i altres peces que ens poden ajudar a tenir una bona salut en aquesta altra època de l’any.

Sigui hivern o estiu, primavera o tardor, és molt important menjar-ne de temporada. Sovint, en grans supermercats podem trobar productes de tot tipus tot l’any, però són d’altres zones i, per tant, més cares. Cal menjar cada cosa al seu temps i comprar-ho, si pot ser, al petit productor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.