El President de Flandes exigeix això a Europa per solucionar la situació dels exiliats

El ministre-president de Flandes reclama a “Europa i els tribunals de la UE” una solució per als exiliats

Comparteix la notícia
El President de Flandes exigeix això a Europa per solucionar la situació dels exiliats

El President Carles Puigdemont

El ministre-president de Flandes reclama a “Europa i els tribunals de la UE” una solució per als exiliats

El ministre president de Flandes, Jan Jambon, ha reclamat “a Europa i els tribunals de la UE” una solució pels líders exiliats. En declaracions a l’ACN després d’una reunió telemàtica amb Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí des de l’oficina europarlamentària dels tres polítics de Junts, el cap de l’executiu flamenc ha dit que és “estrany a l’Europa del segle XXI” que uns electes no puguin trepitjar la seva circumscripció.

A més, ha evitat posicionar-se sobre la necessitat d’un diàleg entre Catalunya i Espanya, expressant que les dues parts ho han de decidir. Durant la seva visita a Barcelona, Jambon també s’ha reunit amb els líders indultats, i també amb el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, al Smart City Expo. Jambon s’ha mostrat sorprès de no poder-se reunir amb els tres polítics de JxCat en la seva pròpia oficina parlamentària i pel fet que els diputats al Parlament Europeu “no puguin viatjar lliurement per Europa”.

Pel que fa al diàleg entre els governs català i espanyol, el dirigent ha descartat que ell o el seu govern pugui fer de mediador, ja que “Flandes no té prou autoritat respecte a Espanya per fer aquest rol”, i “no hauria de ser el paper d’altres regions”. Preguntat sobre si la UE s’hi hauria d’involucrar, creu que “haurien de ser les dues parts del conflicte les que decideixin quina és la millor formula per arribar a una solució”.

Jambon també ha visitat alguns dels líders indultats durant la seva visita a Barcelona, per “traslladar el missatge” que el parlament de Flandes va votar unànimement que “una acció política” com els fets de la tardor del 2017 “no pot rebre una condemna en democràcia”. A més, s’ha trobat amb Puigneró, amb qui s’ha reunit amb “moltes institucions tecnològiques” en el marc del Smart City Expo per parlar de “digitalització i modernització tecnològica”.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings