Famosos catalans expliquen casos de catalanofòbia que han patit

Comparteix la notícia

Diversos famosos donen la cara i expliquen experiències desagradables

Famosos catalans expliquen casos de catalanofòbia que han patit

Judit Mascó fa enveja amb les seves escapades

Comparteix la notícia

Diversos famosos donen la cara i expliquen experiències desagradables

Interessant debat al programa de Xavier Sardà amb famosos catalans que han parlat de catalanofòbia. La majoria ha explicat episodis desagradables que han viscut però per variar n’hi ha hagut un que ha donat la nota. Es tracta de Josep Pedrerol, intenta negar-ho tot i culpabilitzant l’independentisme:Els polítics no ajuden massa. Quan tu dius que els independentistes comenten allò que volen separar-se d’Espanya provoca un rebuig evident. I els polítics tenen culpa d’això. I a la resta d’Espanya no senta bé. No hi ha cap català que se senti estrany a Madrid o que l’hagin maltractat mai pel fet de ser català”

Carles Fité, periodista de l’ABC, assegura que: “Jo he estat en un taxi a Sevilla i em va trucar el meu pare. Evidentment li parlava en català. I jo parlant i el taxista frenar i dir-me: ‘En este taxi se habla cristiano o no se habla’. I jo vaig obrir la porta, vaig agafar i vaig baixar”.

Però el testimoni més colpidor ha estat el de Judit Mascó. La model explica que hi ha espanyols que s’enfaden si algú parla en català amb alguna altra persona. Sembla que vulguin xafardejar en converses alienes: “Una de les coses que em xoca molt, que veig que els hi costa molt que entenguin és que la meva llengua materna és el català. Per tant, si estic a Madrid treballant i em sona el mòbil i és la meva mare, la meva germana, la meva amiga o qui sigui i estic parlant en català, m’han fet la reflexió que els hi molesta.

Continua Judit Mascó assegurant que: “Encara ara em deia una companya que quan va a Aragó a estiuejar li diuen: ‘¿Pero tú eres polaca, no?’. Encara s’està fent servir això??“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.