Èxit de Barcelona amb la inversió en oficines

Comparteix la notícia

L’immobiliari registra un volum d’inversió de 3.500 MEUR a Espanya en el segon trimestre

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a Barcelona

Barcelona

Comparteix la notícia

L’immobiliari registra un volum d’inversió de 3.500 MEUR a Espanya en el segon trimestre

Barcelona ha atret el 80% de la inversió realitzada a l’Estat en oficines en el primer semestre, segons el ‘Mid-Year Outlook 2021’ de CBRE. Aquesta xifra és un 40% superior a la del primer semestre de 2020 i anticipa un any “excel·lent”. A Espanya, el sector immobiliari ha tancat el segon trimestre amb un volum d’inversió de 3.500 milions d’euros, la tercera millor dada de l’última dècada en aquest període.

Aquesta xifra és molt superior als 1.650 milions d’euros del trimestre anterior i se situa prop dels nivells del primer semestre de 2019. La inversió immobiliària en els sis primers mesos de l’any ha arribat a 5.165 milions d’euros, en línia amb la xifra registrada en el mateix període de l’any anterior. En cas que continuï aquesta tendència, CBRE preveu tancar 2021 amb una inversió de 12.000 milions d’euros.

“Els inversors, amb un gran volum de capital disponible i animats per una recuperació econòmica, estan preparats per augmentar la seva exposició al sector immobiliari”, ha assegurat el conseller director i responsable de ‘Capital Markets’ de CBRE, Mikel Marco – Gardoqui.

La inversió en oficines en la primera meitat de l’any ha arribat a 847 milions d’euros a l’Estat, un 16% anual menys. La contractació s’ha situat al voltant de 200.000 metres quadrats a Madrid i 123.500 metres quadrats a Barcelona, un 21% i un 53% més respecte a la xifra del mateix període de l’any passat, respectivament.

“La monitorització de l’entrada de nova demanda reflecteix una notable reactivació de l’activitat a partir de febrer de 2021. A partir del coneixement de les demandes en curs en ambdues ciutats, és molt possible que el creixement del ‘take up’ se situï més pròxim al 25% davant 2020 que al 15% que estimàvem a principis d’any”, preveu la directora de ‘Research’ de CBRE, Lola Martínez Brioso.

Les rendes dels centres de negocis han experimentat un lleuger ajustament al voltant del 2% des de màxims del 2019. A Madrid no s’esperen noves baixades de rendes, mentre que a Barcelona l’augment de l’oferta del 22@ comença a pressionar els preus a la baixa.

Per altra banda, l’alleugeriment de les restriccions ha contribuït a la progressiva recuperació de les afluències i vendes de ‘retail’. CBRE preveu xifres d’inversió de tancament sobre els 800 milions d’euros en el sector de l’alimentació, parcs i centres comercials i d’uns 150 milions a ‘High Street’, amb una xifra total d’entre 950 milions i 1.000 milions.

Les rendibilitats ‘prime’ a ‘High Street’ continuen estables en el 3,5% amb previsió de poder veure un creixement molt moderat en els pròxims anys. En els centres comercials, les rendibilitats es mantenen a nivells del 5,5% i, en el sector dels supermercats, es contrauen lleugerament del 4,75% al 4,5%.

El sector logístic ha assolit un volum d’inversió de 1.395 milions d’euros en el primer semestre, la segona xifra més alta de la sèrie històrica. Per al conjunt de 2021, la consultora preveu assolir volums d’inversió al voltant de 2.300 milions a escala estatal.

En matèria de contractació, el sector logístic ha arribat a 1,3 milions de metres quadrats a l’Estat. La Zona Centre ha registrat una contractació de 628.000 metres quadrats, mentre que la contractació logística a Catalunya ha estat de 490.000 metres quadrats.

Durant la primera meitat de 2021, el ‘Multifamily’ ha assolit 1.311 milions d’euros, la qual cosa posa de manifest la falta d’edificis existents i llogats. L’activitat continua concentrant-se a Madrid i Barcelona, tot i que altres cuitats secundàries també estan despertant un “gran interès inversor”.

Les rendibilitats ‘prime’ a Madrid i Barcelona se situen en el 3% i el 3,5%, respectivament, i CBRE preveu una tendència estable per a la resta de 2021. Pel que fa a les rendes, la consultora estima una estabilitat, mantenint-se en els 23 euros per metre quadrat al mes a Madrid i 24 euros per metre quadrat al mes a Barcelona.

Per la seva banda, el sector hoteler comença a reactivar-se gràcies a l’avenç del procés de vacunació i l’aixecament de les restriccions. L’elevat nivell de liquiditat en el mercat, juntament amb les necessitats de caixa per part de molts propietaris i l’atractiu que continua tenint Espanya per als inversors auguren una segona meitat amb més operacions que les del primer semestre.

Website | + posts

5 pensaments en “Èxit de Barcelona amb la inversió en oficines

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.