
L'estudi que recomana consumir això als adolescents per tenir millor salut cardiovascular
Un estudi associa el consum de polifenols en adolescents amb una millor salut cardiovascular
El consum de polifenols en adolescents està associat amb una millor salut cardiovascular, segons un estudi col·laboratiu en què han participat la Universitat de Barcelona, l’Hospital Clínic-IDIBAPS, el Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN), el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Cardiovasculars i la Fundació SHE.
El treball, que s’ha dut a terme amb el finançament de Fundació La Caixa i La Marató de TV3, acaba de publicar-se a la revista ‘Scientific Reports’. En el marc de l’estudi, es va analitzar la quantitat de polifenols presents en l’orina dels 1.326 joves participants en el Programa Salut Integral de secundària de 24 centres educatius de Madrid i Barcelona.
Els polifenols són compostos bioactius amb propietats antioxidants i antiinflamatòries que es troben en diversos aliments d’origen vegetal, principalment en fruites, verdures, fruites seques i oli d’oliva. Fins ara, hi havia pocs estudis sobre la ingesta de polifenols en població infantil i adolescent.
Com que aquesta etapa de la vida és crítica i compromet la salut cardiovascular de l’etapa adulta, les troballes presentades en aquest treball són rellevants per incentivar estudis similars en altres països d’Europa i d’arreu el món, així com per desenvolupar assajos clínics que permetin confirmar l’efecte i la relació entre la dosi i la resposta dels polifenols sobre la salut cardiovascular des de la infància.