Un estudi català sobre els esculls de corall dictamina això per culpa de l’activitat humana

Un estudi sosté que l’activitat humana podria asfixiar els esculls de corall de poca fondària del Carib

Comparteix la notícia
Un estudi català sobre els esculls de corall dictamina això per culpa de l'activitat humana

Un estudi català sobre els esculls de corall dictamina això per culpa de l'activitat humana

Un estudi sosté que l’activitat humana podria asfixiar els esculls de corall de poca fondària del Carib

Un nou estudi elaborat per investigadors de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona i de l’Institut Smithsonian d’Investigacions Tropicals (STRI) suggereix, a través de la reconstrucció de les condicions ambientals durant els últims 2.000 anys, que l’activitat humana podria acabar asfixiant els esculls de corall de poca fondària del Carib, igual que s’està observant amb els de més profunditat.

A més, els investigadors han alertat que l’acumulació de nutrients i fertilitzants provocaria la mort de moltes espècies. El document s’ha publicat recentment a la revista ‘Ecography’. Segons el treball, el moment en què l’acumulació de l’escull de la part profunda es va aturar no coincideix amb canvis climàtics coneguts, però sí amb una expansió de les poblacions humanes a la regió. Un fet, que indica que el desbrossament del terreny podria haver causat un augment de les aigües hipòxiques, alimentant el vessament de nutrients a la zona.

En aquest sentit, Aaron O’Dea, investigador del STRI i coautor de l’estudi, ha avisat que les dades històriques posen de manifest que si no es redueix la contaminació, “els esculls de poca fondària i relativament més saludables podrien experimentar el mateix final que els més profunds”.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings

Els nostres socis recolliran dades i faran servir cookies per oferir-li anuncis personalitzats i medir el rendiment Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca