Esports

Tots els tripijocs socialistes al Consell Esportiu de l'Hospitalet

El Consell Esportiu de l'Hospitalet tenia una caixa B de mig milió d'euros, segons publica 'Nació Digital'. El mitjà afirma que l'entitat, investigada per la Unitat de Delinqüència Econòmica (Udef) de la policia espanyola, falsificava actes d'assemblees per justificar aquests diners opacs, amb els quals es pagaven retribucions a col·laboradors i directius tècnics i polítics. Així, i sempre segons el mitjà, presentava actes diferents a la Generalitat i a les entitats integrants de l'ens. A les de la Generalitat es reconeixien balanços comptables que duplicaven les xifres que apareixien a les altres actes, presumptament les reals. Ara fa un mes la policia va detenir dos regidors del PSC i el director de l'ens en el marc de la investigació.

16 de juliol de 2020 (22:10 CET)

Tots els tripijocs socialistes al Consell Esportiu de l'Hospitalet
Tots els tripijocs socialistes al Consell Esportiu de l'Hospitalet
També segons 'Nació Digital', el director del Consell Esportiu, Eduard Galí, hauria reconegut als membres de la Udef que la pràctica d'elaborar els dos documents diferenciats es feia com a pràctica habitual per no haver de justificar a l'Ajuntament tots els moviments econòmics.

Atès que el Consell Esportiu de l'Hospitalet és formalment una entitat privada sense ànim de lucre -per bé que rep més de 300.000 euros anuals de subvencions públiques, afirma el mitjà- la Generalitat no verifica la informació que rep de l'ens. L'objectiu de l'entitat és l'organització d'activitats esportives en edat escolar.

A més, la Udef hauria intervingut 1.945 euros en una caixa del despatx de Galí i un sobre al seu domicili amb 1.260 euros que provindrien d'una Ampa, fet que reforçaria la hipòtesi que l'entitat rebria ingressos que no declarava i amb destinació tampoc manifestada.

Tot i això, segons la investigació a la qual ha tingut accés el mitjà els diners es farien servir, principalment, per pagar monitors i altres col·laboradors d'activitats esportives, així com el cost d'organitzar-les o pagar sous i dietes a treballadors. El frau consistiria en fer els pagaments en negre sense els impostos ni les retencions pertinents.

Per tot plegat s'investiga els dos regidors del PSC i el director de l'ens per presumptes delictes de falsedat documental, desviació de subvencions públiques, malversació i blanqueig de capitals.
Fes-ho córrer
Destacades