Esports

Ni euro a la caixa del Barça: Bartomeu recorre a la "butxaca màgica"

Aquesta important fons d'inversió hauria 'deixat' diners al Barça de Josep Maria Bartomeu

14 de octubre de 2020 (09:12 CET)

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu

Quan tothom pensava que la gestió de Josep Maria Bartomeu i de la junta directiva del FC Barcelona no podia anar a pitjor, aquests s'han superat. Després dels fracassos esportius i institucionals que han precipitat una recollida de signatures per impulsar una moció de censura, arriba un altre escàndol.

El pitjor president de la història del Barça no pot pagar els salaris dels jugadors i ha hagut d'acudir a la butxaca màgica del gat del segle XXII. D'aquesta manera, Goldman Sachs hauria rebut una petició de préstec. 

Josep Maria Bartomeu

"Goldman Sachs no és conegut per prestar diners, sinó per fer operacions d'entrada en societats per després sortir-ne revenent les accions que ha comprat. És un banc d'inversió, no un banc de préstec de diners. Abans que aparegués el coronavirus el club ja devia 740 milions d'euros i amb la pandèmia el deute ha ascendit a 820. El principal problema és que és deute a curt termini. El Barça és el club del món amb la massa salarial més alta i això no és culpa del coronavirus. A partir de la sortida de Neymar l'any 2017 es van començar a fer uns fitxatges que estan fora de la ràtio d'endeutament pròpia del club, el qual s'ha saltat els seus propis estatuts", diu Marc Ciria, soci fundador i director general de Diagonal Inversiones i responsable econòmic de la candidatura de Joan Laporta l'any 2015. 

Ciria continua explicant el perill:  "Que aparegui Goldman Sachs significa que el Barça no ha pogut acudir a les entitats nacionals per tal d'incrementar el deute. El club està utilitzant el deute a 30 anys per l'Espai Barça, del qual està inflant clarament el resultat final del cost, per pagar els salaris d'aquest exercici". Un crèdit que tindria uns interessos al voltant del 4%. 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades