Esports

L'herència enverinada de Bartomeu: Així podria acabar el Barça

La situació econòmica del Barça és molt greu

3 de novembre de 2020 (12:50 CET)

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu

La crisi al FC Barcelona no s'atura. El president Josep Maria Bartomeu ja és història i, per fi, ja ens podem referir a ell com "expresident". Serà una Comissió Gestora l'encarregada de liderar el club fins que no entri una nova junta directiva arran d'unes eleccions. 

Joan Laporta

El club blaugrana es troba en un dels moments històrics més complicats, almenys pel que fa a la seva economia. Amb la davallada d'ingressos procedents de les televisions provocada pel la crisi del coronavirus i després d'una nefasta gestió amb fitxatges cars i vendes barates, el club podria entrar en fallida

És per això que necessita una rebaixa salarial urgent. Els ingressos han caigut en 200 milions d'euros i hi ha hagut unes pèrdues al voltant dels 100 milions d'euros. El Barça necessita rebaixar 190 milions en la massa salarial i si no s'aconsegueix, l'entitat podria entrar en concurs de creditors. 

Tot passa perquè els futbolistes s'avinguin a rebaixar-se el sou al voltant del 30% i la data màxima per aconseguir-ho és dijous de la setmana entrant. Messi és el gran 'problema' a hores d'ara. Un problema que també es pot convertir en 'solució'. Tot i ser el jugador que més cobra i, per tant, que més despesa genera, també és el jugador que més ingressos aporta: es calcula que al voltant de 300 milions d'euros, entre l'impacte directe i indirecte. 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades