L’espanyolització del TN no s’atura i Junts diu prou

Creix l’espanyolització de TV3

Comparteix la notícia
Toni Cruanyes al TN

Toni Cruanyes al TN

Creix l’espanyolització de TV3

Tot i que Ciudadanos ha perdut força i ja no és el què era, l’espanyolització de TV3 creix a tota velocitat. Queden lluny aquells espectacles d’Inés Arrimadas i Lorena Roldán a l’hemicicle o els cara a cara amb Vicent Sanchis de Nacho Martín Blanco i de Sonia Sierra a les comissions. Tot i això, cada dia hi ha més mirades cap a Espanya.

El diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, n’ha destacat un exemple. Segons el seu parer, el Telenotícies Vespre de TV3 va demostrar la seva espanyolització quan va obrir el programa destacant que el Congreso havia aprovat la primera llei contra el canvi climàtic de l’Estado.

Oblida TV3 que la primera llei contra el canvi climàtic de l’Estat va ser catalana. La va aprovar el Parlament i va ser recorreguda al Tribunal Constitucional pels mateixos de sempre. Havia estat aprovada el mes de juliol de 2017, mesos abans del referèndum, de manera que és molt anterior.

El text va ser llegit per Toni Cruanyes. Un text que va passar el filtre de la secció de política dels informatius de TV3, que no es va adonar (o no va voler adonar-se’n) que estaven donant una informació falsa. La llei de canvi climàtic espanyola no era la “primera” de l’Estado. Excepte que Catalunya ja es consideri un estat independent que, malauradament, no és el cas.

De Dalmases conclou que, malgrat tot, seguiran treballant per tal d’aconseguir la televisió pública que el país mereix. Des de Junts per Catalunya centraran tots els esforços perquè TV3 freni aquesta espanyolització.

No ha estat només Francesc de Dalmases qui se n’ha fet ressò. Han estat molts els catalans i catalanes, usuaris de xarxes socials, que se n’han adonat i que han criticat la pràctica de TV3.

TV3 en cap moment cita la Llei Catalana del Canvi Climàtic. La xarxa considera que una possibilitat seria que després de dir que aquesta Llei és la “primera”, s’hagués explicat que el Parlament de Catalunya, casa de la sobirania catalana, ja va aprovar una Llei amb aquest objecte.

L’espanyolització de TV3 ja fa anys que dura. Sovintegen les crítiques als continguts en castellà, especialment en pel·lícules o sèries així com entrevistes fetes en castellà quan es podrien utilitzar traductors simultanis. És un tema a resoldre pel nou Govern.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings