Espanyolistes amenacen l’escola i l’Ajuntament de Canet

Hablamos Español denuncia a la Fiscalia la difusió de la presumpta identitat dels pares del nen de Canet

Comparteix la notícia
La justícia espanyola es carrega la immersió lingüística en una altra escola catalana

Espanyolistes amenacen l'escola i l'Ajuntament de Canet

Hablamos Español denuncia a la Fiscalia la difusió de la presumpta identitat dels pares del nen de Canet

L’associació Hablamos Español afirma en un comunicat que ha presentat una denúncia davant la Fiscalia “contra els qui han difós avui els noms dels qui podrien ser els pares” de l’alumne de P-5 del col·legi Turó del Drac de Canet de Mar que han demanat que s’imparteixi la meitat de la docència en castellà. El TSJC ha dictaminat que se n’imparteixi el 25% mentre resol la demanda, mesura que s’aplica des d’aquest dijous i que ha generat un moviment destacable de rebuig entre la resta de famílies del centre.

Segons l’entitat, no només s’han difós les presumptes identitats dels progenitors, també altres dades personals que en “facilitarien la localització”. A parer de l’associació, aquests fets poden ser constitutius d’un delicte d’assetjament. La mateixa plataforma ja va denunciar ahir a la Fiscalia presumptes amenaces contra la família del nen a través de Twitter, un fet que el ministeri públic investiga. La polèmica ha transcendit a la primera línia de la política espanyola, amb partits com el PP exigint al govern de Pedro Sánchez que prengui partit i la Moncloa rebutjant “l’assetjament”.

A més, aquest divendres el TSJC ha requerit a la Generalitat i a la direcció del col·legi que adoptin les mesures necessàries per garantir la seguretat del menor i de la família, i la convivència “normal” i el desplegament “pacífic” a l’entorn educatiu.

Precisament, aquest divendres s’ha fet una manifestació de rebuig a la sentència que obliga a impartir el 25% de la docència a la classe de P-5 en castellà que havia de sortir de davant l’escola, però que finalment ha començat a la plaça Busquets, a prop del centre, però lluny de la porta.

De la seva banda, l’Ajuntament de Canet de Mar ha assegurat aquesta tarda que el centre i el consistori han rebut amenaces telefòniques i per correu electrònic i que les han enregistrat.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings