L’escalivada més catalana per la Diada

Comparteix la notícia

L’escalivada és un dels plats tradicionals de la cuina catalana

L'escalivada és un dels plats tradicionals de la cuina catalana

Escalivada

Comparteix la notícia

L’escalivada és un dels plats tradicionals de la cuina catalana

Falta poc per la Diada Nacional de Catalunya. Enguany cau en dissabte. L’ANC ha fet una crida a la no rendició i ha insistit en què la lluita continuada de la societat civil serà clau per aconseguir la República. L’entitat independentista també ha criticat el passotisme dels partits polítics que es fan dir independentistes i ha demanat omplir els carrers de Barcelona.

A Catalunya, tot està preparat perquè la Diada sigui un èxit. Els supermercats Bonpreu i Esclat venen la samarreta i també venen productes de pastisseria inspirats en aquesta jornada tan especial. Coques amb crema i maduixes que simbolitzen les quatre barres, sachers amb maduixes per donar color vermell, etcètera.

L’escalivada amb anxoves és fàcil de fer, barata i aporta molts nutrients i proteïnes

A xarxes socials hem trobat una recepta d’escalivada molt especial. Aquest plat tan fàcil de fer i tan bo és un dels principals plats de la gastronomia catalana. Productes de l’hort, anxoves i un bon raig d’oli d’oliva i sal. Aquests són els ingredients necessaris per fer l’escalivada perfecta.

  • Una albergínia grossa
  • Un pebrot vermell gros
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Deu filets d’anxova, de llauna
  • Pebre negre en pols
  • Deu olives farcides d’anxova

I com s’elabora? Primer de tot, escalivem l’albergínia i el pebrot. Un cop cuits, els pelem i els tallem a tires, ni molt grosses ni molt petites. Tot seguit, en un plat, anem posant les tires, fent la figura de les quatre barres, de manera que l’albergínia sigui el groc i el pebrot el vermell. Després, emboliquem les olives amb un filet d’anxova, i les anem posant al voltant del plat. A continuació, posem un polsim de sal, un polsim de pebre negre, i un raig d’oli. A continuació, només ens falta gaudir del plat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.