
Escalivada
L’escalivada és un dels plats tradicionals de la cuina catalana
Falta poc per la Diada Nacional de Catalunya. Enguany cau en dissabte. L’ANC ha fet una crida a la no rendició i ha insistit en què la lluita continuada de la societat civil serà clau per aconseguir la República. L’entitat independentista també ha criticat el passotisme dels partits polítics que es fan dir independentistes i ha demanat omplir els carrers de Barcelona.
A Catalunya, tot està preparat perquè la Diada sigui un èxit. Els supermercats Bonpreu i Esclat venen la samarreta i també venen productes de pastisseria inspirats en aquesta jornada tan especial. Coques amb crema i maduixes que simbolitzen les quatre barres, sachers amb maduixes per donar color vermell, etcètera.
L’escalivada amb anxoves és fàcil de fer, barata i aporta molts nutrients i proteïnes
A xarxes socials hem trobat una recepta d’escalivada molt especial. Aquest plat tan fàcil de fer i tan bo és un dels principals plats de la gastronomia catalana. Productes de l’hort, anxoves i un bon raig d’oli d’oliva i sal. Aquests són els ingredients necessaris per fer l’escalivada perfecta.
- Una albergínia grossa
- Un pebrot vermell gros
- Sal
- Oli d’oliva
- Deu filets d’anxova, de llauna
- Pebre negre en pols
- Deu olives farcides d’anxova
I com s’elabora? Primer de tot, escalivem l’albergínia i el pebrot. Un cop cuits, els pelem i els tallem a tires, ni molt grosses ni molt petites. Tot seguit, en un plat, anem posant les tires, fent la figura de les quatre barres, de manera que l’albergínia sigui el groc i el pebrot el vermell. Després, emboliquem les olives amb un filet d’anxova, i les anem posant al voltant del plat. A continuació, posem un polsim de sal, un polsim de pebre negre, i un raig d’oli. A continuació, només ens falta gaudir del plat.