Nostàlgia del Tripartit: Ernest Benach a l’acte de Sánchez al Liceu

Ernest Benach, convidat de luxe al Liceu

Comparteix la notícia
Ernest Benach

Ernest Benach

Ernest Benach, convidat de luxe al Liceu

El president del Gobierno d’Espanya, Pedro Sánchez, es va desplaçar fins a Barcelona i va utilitzar el Teatre del Liceu per explicar al poble de Catalunya que l’executiu aprovaria els indults als presos polítics. Era un acte polític i una decisió política però no va tenir lloc al Parlament sinó que es va celebrar en un dels punts més importants de la cultura catalana. Hi havia molts convidats, entre ells Ernest Benach.

Queda clar que els indults no són la solució. Aquesta mesura de gràcia no revoca la Sentència de la vergonya del Tribunal Supremo ni tampoc fa tornar els exiliats ni molt menys elimina les causes repressores contra tots aquests activistes que estan imputats per haver participat en actes de suport de l’1 d’octubre. El cas més flagrant és el de Marcel Vivet, que entrarà a la presó i haurà de complir una pena de 5 anys de presó.

Pedro Sánchez va fer les delícies dels lliristes que estan contents amb poca cosa. El president dels espanyols va dir quatre paraules en català i va recitar Miquel Martí i Pol. I tothom content. Un d’ells, qui va president del Parlament entre els anys 2003 i 2010, Ernest Benach, que tenia nostàlgia de Tripartit. Al seu costat hi tenia José Montilla, que també escoltava amb atenció la proposta.

A part d’aquests, també moltes personalitats relacionades amb els sindicats. Uns sindicats que es fan dir d’esquerres i asseguren que estan al costat del poble i dels més desfavorits però que es van posar al costat de la in-justícia i van avalar la sentència del TS que va condemnar els presos polítics a penes que van entre els 9 i els 13 anys de presó.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings