ERC dedica esforços a una llei de memoria espanyola mentre oblida la República Catalana

ERC diu que els republicans facilitaran la tramitació perquè volen debat, però el text actual “no té l’aval” d’ERC

Comparteix la notícia
Gabriel Rufián

Gabriel Rufián

ERC diu que els republicans facilitaran la tramitació perquè volen debat, però el text actual “no té l’aval” d’ERC

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha advertit el govern espanyol que ara per ara no té el suport de la seva formació a la Llei de memòria democràtica que aprovarà aquest dimarts el Consell de Ministres. Segons Rufián, la llei “es queda curta” perquè malgrat que conté “avenços” no restaura drets.

“No n’hi ha prou amb aixecar fosses, cal retornar el patrimoni moral i econòmic a les famílies republicanes represaliades pel franquisme”, ha dit, començant per declarar el règim franquista “d’il·legal”.

“Les sentències han de ser declarades il·legals i compensar les famílies, i després hi ha d’haver un banc d’ADN real”, ha sentenciat. En roda de premsa al Congrés, Rufián ha reclamat al PSOE que adopti una posició valenta sobre la qüestió. “La dreta no vol passat, perquè l’avergonyeix, però l’esquerra no s’hauria d’apuntar a això”.

En tot cas Rufián ha afirmat que la seva formació “facilitarà” la tramitació parlamentària perquè vol “debat” i poder presentar les seves propostes al Congrés dels Diputats, “però avui en dia no li podem donar suport”.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings