Ridícul d’ERC intentant justificar l’aixecada de camisa del PSOE amb la llei audiovisual

ERC sosté que l’acord sobre la llei audiovisual era “de mínims” i defensa que seguirà treballant via esmenes

Comparteix la notícia
Marta Vilalta, d'ERC

Marta Vilalta, d'ERC

ERC sosté que l’acord sobre la llei audiovisual era “de mínims” i defensa que seguirà treballant via esmenes

ERC ha recordat aquest dimarts que l’acord amb el govern espanyol sobre la quota del 6% per a llengües cooficials a la llei audiovisual era “de mínims”. Fonts dels republicans han remarcat, després que el govern espanyol hagi precisat que la quota no afecta plataformes internacionals, que ja van explicar que “s’hauria de seguir treballant”.

Fonts de l’executiu de Pedro Sánchez han admès aquest dimarts que el projecte de llei audiovisual aprovat al Consell de Ministres només obliga a respectar la quota per al català, basc i gallec a les plataformes amb seu a Espanya, com Filmin o Movistar+.

Fins ara s’havia assumit que també l’haurien d’aplicar Netflix, HBOMax o Amazon Prime. Les mateixes fonts del govern espanyol han defensat que el que inclou la llei és el que es va pactar amb ERC i han argumentat que la directiva europea que es transposa té molta complexitat i limita la capacitat d’intervenir sobre les plataformes internacionals.

Els republicans ja han avançat que presentaran esmenes en el tràmit parlamentari que s’iniciarà al Congrés arran de l’aprovació del projecte de llei en el Consell de Ministres per assegurar la protecció del català.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings