ERC es passa al castellà en un compte oficial

ERC aplica les sentències del Tribunal Supremo

Comparteix la notícia
Pere Aragonès

Pere Aragonès

ERC aplica les sentències del Tribunal Supremo

Esquerra Republicana de Catalunya es va convertir en la salvadora de Pedro Sánchez quan li va donar suport a la moció de censura que va expulsar Mariano Rajoy de la Moncloa. Des d’aleshores, els republicans (autonomistes) s’han convertit en els socis preferents del PSOE i de Podemos a Madrid. Després de les eleccions del 10N, van tornar a demostrar la seva lleialtat, igual que en els últims pressupostos.

A l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall va donar suport als pressupostos d’Ada Colau i, casualitats de la vida, al Parlament, Jèssica Albiach va ajudar a aprovar els comptes de Pere Aragonès. Un acord més que transversal amb l’espanyolisme que ha fet que ERC es passi al castellà en les seves comunicacions a Twitter. Així ho ha fet el compte ERC Sindical.

D’aquesta manera, ERC aplica les sentències del Tribunal Supremo que estableixen que el castellà ha de tenir més presència a Catalunya. Les resolucions judicials ataquen l’escola catalana i no diuen res dels comtes de Twitter. Tot i això, els nous autonomistes han fet deures voluntaris i han intentat aconseguir un punt positiu dels mestres.

Ja ho va fer Ada Colau fa temps, que va justificar expressar-se en castellà per arribar a més gent. Ho fa contínuament Gabriel Rufián. Ara aquest compte de Twitter. Tot sigui per ampliar la base i anar a la propera Taula de Diàleg, que encara no té data ni ordre del dia.

Se n’ha fet ressò l’activista Albert Donaire, sempre al costat de la llengua catalana i gran defensor dels seus parlants. Explica que no és excusa que la notícia estigui extreta de El Periódico, ja que aquest mitjà de comunicació, des de fa molts anys, també té versió en català. Els Comunity Manager, probablement endollat de Súmate, podria haver seleccionat la versió catalana.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings