
L'equip anglès que ja ha baixat matemàticament a segona
Queda una jornada perquè acabi la Premier League i aquest equip anglès ja no té res a fer
A la Premier League, només li falta una jornada per concloure la seva temporada. Ja hi ha diverses coses que encara estan per decidir, com, per exemple, el descens o les places europees, però n’hi ha d’altres que ja estan resoltes. Una de les posicions que ja estan definides és qui serà el cuer de la competició, el Southampton. Aquests ocupen actualment l’última plaça de la Premier League i ja és impossible quedar en millor posició, ja que està a set punts del Leeds United i del Leicester City i només falten tres punts per disputar.
Els pèssims resultats han condemnat a l’equip, ja que, fins al moment, suma 24 punts (6 victòries, 6 empats i 25 derrotes). En l’última jornada jugarà contra un Liverpool que veurem si s’està jugant alguna cosa, això passaria si el Chelsea guanya al Manchester United en el partit ajornat que es jugarà aquest dijous. En el passat mercat d’estiu, el Southampton va realitzar deu fitxatges per un cost de 80 milions d’euros. La majoria dels jugadors que va incorporar eren futbolistes molt joves, de fet, alguns tenien poca experiència, per no dir nul·la, a l’elit del futbol.
L’inici del Southampton no va ser massa dolent, i és que va sumar 7 punts de 15 possibles, però, a partir de la cinquena jornada, l’equip anglès va caure en picat. Abans de l’aturada pel Mundial, el Southampton ja havia canviat d’entrenador (va destituir a Ralph Hassenhüttl, qui portava des del desembre del 2018 al càrrec, i va contractar a Nathan Jones, qui estava entrenant al Luton Town de la Championship), i és que els resultats del tècnic alemany estaven sent molt dolents, 12 punts de 45 possibles.
Durant el mercat d’hivern, l’equip britànic va realitzar també una forta inversió per intentar revertir la situació, 63 milions d’euros pels fitxatges de Sulemana, Alcararz, Onuachu i Orsic. Ni el canvi d’entrenador ni els nous fitxatges van aconseguir millorar el que ja hi havia, i a mitjan febrer, es destituïa a Nathan Jones, qui va deixar l’equip cuer amb 15 punts de 69. El valencià Rubén Sallés, qui estava al cos tècnic, va ser nomenat primer entrenador.
Malgrat la victòria davant el Chelsea i estar a punt de guanyar a l’Arsenal, contra qui van empatar, l’equip no ha pogut salvar-se i la derrota contra el Fulham el passat 13 de maig va fer que matemàticament el Southampton s’acomiadés de la Premier League després d’onze temporades.
Veurem ara com afronta el Southampton el retorn a la divisió de plata del futbol anglès la pròxima temporada. Però abans de tot cal veure si molts jugadors decideixen abandonar l’entitat britànica. Un dels jugadors que segur que sortirà de l’equip és James Ward-Prowse, i és que clubs molt importants de la Premier League anirien darrere d’ell, abans de confirmar-se el descens, es deia que el seu preu superava els cinquanta milions d’euros.
Hi ha altres futbolistes com Lavia, Bazunu o Salisu que també han estat vinculats amb altres equips. Serà el Southampton capaç de retornar a la Premier League igual de ràpid com ho ha fet el Burnley aquesta temporada o, per al contrari, tindrà moltes dificultats tal com està passant a clubs històrics com el Sunderland, el Middlesbrough i el Hull City, els quals porten des del 2017 a la Championship?
Veurem què succeeix, però cal recordar que la segona divisió anglesa és una de les competicions més competitives i amb més nivell que hi ha actualment, de fet, segons Transfermarkt, la Championship és la segona divisió d’Europa amb un valor més elevat (1,40 mil milions d’euros), quasi triplicant a la Sèrie B italiana (524,71 milions d’euros), que és la segona en la classificació. A més, si comparem el seu valor amb les primeres divisions d’Europa, seria la sisena, per darrere de la francesa (3,57 mil milions d’euros) i per davant de la portuguesa (1,23 mil milions d’euros) i de la neerlandesa (1,12 mil milions d’euros).