Rebregada espectacular d’Enric Calpena a AENA

Enric Calpena critica la política lingüística d’AENA

Comparteix la notícia
Enric Calpena

Enric Calpena

Enric Calpena critica la política lingüística d’AENA

AENA és l’acrònim de l’empresa Aeropuertos Españoles y Navegación Aéra. Barcelona és la segona ciutat més important d’Espanya després de Madrid. Els aeroports del Prat i Barajas es disputen el lideratge, amb una gran presència d’usuaris entre turistes i desplaçaments per feina. Sembla mentida doncs que una empresa que gestiona un aeroport tan important com és el de Barcelona (Catalunya) no entengui el català.

Així ho ha desvetllat un usuari, Jordi de Bofarull, que comparteix la resposta que li va donar aquesta empresa gestionada amb diners públics. Els catalans no s’hi poden adreçar amb la seva llengua oficial. Ho han de fer ‘en cristiano’, perquè és la ‘lengua común de todos los españoles’ i la que entén tothom. Un veí de l’Hospitalet, un de Cuenca i un de Salamanca.

Este servicio está disponible en los siguientes idiomas: español y inglés. Lamentamos los incovenientes y le rogamos que para poder atender su consulta de manera correcta nos la envíe en uno de estos dos idiomas“. La denúncia ja està presentada a la Plataforma per la Llengua.

La repassada del periodista Enric Calpena ha estat històrica. El comunicador ha recordat que l’exsocialista Maurici Lucena i l’exdirigent d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran Lleida, en són president i membre del Consell d’Administració, respectivament. Amb ironia, demana calma perquè considera que ja posaran fil a l’agulla i ja ho arreglaran.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings