La llesta de la família: Elena de Borbón implicada en una offshore borbònica

La Infanta Elena esquitxada en una offshore

Comparteix la notícia
Infanta Elena

Infanta Elena

La Infanta Elena esquitxada en una offshore

La Fiscalia de Suïssa està investigant l’ús per part de la Infanta Elena d’una ‘offshore’, que porta per nom Lactuva i que va ser constituïda a Panamà amb l’objectiu de rebre diners procedents del seu pare Juan Carlos I, a través d’un compte de la fundació Zagatka, obert en el Credit Suisse de Ginebra.

Tal com es pot veure al Registre Mercantil de Panama, Lactuva SA va ser inscrita al registre públic d’aquest país el dia 15 de novembre de l’any 2000. Després, casualitats de la vida, va passar a estar inactiva, a partir del 10 de setembre de 2019, just quan es va començar la investigació per part del fiscal suís Yves Bertossa.

Segons publica Ok Diario, els moviments del compte de Zagatka a Lactua beneficiaven a la Infanta Elena. S’haurien fet després que la germana de Felipe VI fes públic el seu divorci amb Jaime Marichalar, el 13 de novembre de 2007.

L’any 2008, Elena Borbón Grecia va ser contractada per la Fundació Mapfre per tal de dirigir l’Àrea d’Acció Social amb uns ingressos de 200.000 euros anuals. L’última transferència que rebia Lactua era de 50.000 euros i tenia lloc el 15 de juny de 2008.

Segons la mateixa font i segons es desprèn de la investigació, la germana gran del Preparao també s’hauria beneficiat de les targetes opaques que van provocar que el seu pare hagués de presentar una regularització fiscal “voluntària” davant l’Agència Tributària espanyola, per un import de mig milió d’euros.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings