Editorial

EDITORIAL: La Diada tornarà a posar la independència com l'única solució possible

No hi ha res que eixampli més la base independentista que les manifestacions de l'Onze de Setembre, on cada any s'hi reuneixen els desitjos i les ganes de futur millor de la bona gent de país. Tot apunta que enguany la Diada tornarà a ser històrica, a 48 hores de la cita ja s’han superat els números de l'any passat: més de 400.000 inscrits, arribaran més de 1.300 autocars a Barcelona i pràcticament tots els 38 trams de la Diagonal són plens. La Diada Nacional coincideix amb l'arrencada del nou curs i tornarà a marcar l'agenda política dels propers mesos, com ho ha fet els darrers 7 anys.

10 de setembre de 2018 (10:21 CET)

EDITORIAL: La Diada tornarà a posar la independència com l'única solució possible
EDITORIAL: La Diada tornarà a posar la independència com l'única solució possible
El poble català està protagonitzant una revolució democràtica sense precedents. I les mobilitzacions massives, cíviques i pacífiques són la nostra millor carta de presentació al món. La Diada 2018 també comptarà amb més premsa internacional que mai, ja que el món civilitzat sap que hi ha un poble empresonat al sud d'Europa que reclama la seva llibertat. Gràcies, en bona part, a l'estratègia d'internacionalització dels polítics exiliats. 
 
Una manifestació que té una consigna diàfana, potser la més directa feta mai: Fem República. Fem efectiu el mandat democràtic del Primer d’Octubre. Desbordem totes les previsions i que els nostres representants no tinguin més remei que posar-se les piles o deixar pas a nous lideratges que prioritzin la unitat d'acció. Desbordar el tactisme partidista, els tics autonomistes i processisme mesell. Desbordem també els periodistes que pretenen minar la nostra autoestima a través dels mitjans del sistema.
 
Cal desbordar tots aquells que plantegen un desescalament del conflicte i demostrar, un cop més, que som majoria, la única possible. Així ho demostra una nova enquesta d'aquest cap de setmana del digital de Pedró J., El Español, que diu que almenys un 51% dels que vivim a Catalunya volem la independència i fins a un 53%, creuen que es produirà en els propers anys. Som majoria i ja hem votat. En un referèndum on van participar 3 milions de persones, tot i la repressió salvatge dels piolins. 
 
La situació és tan excepcional que hi serem tots, hi hem de ser tots. Una Diada per donar-nos escalf els uns als altres i renovar energies per una tardor calenta i catalana. Una manifestació massiva que esdevindrà la millor resposta del poble català a Madrid, que sàpiguen que la repressió i la seva violència no ens atura. Una Diada en la qual tindrem els presos polítics ben presents, que il·lustren molt bé d'on volem marxar i que dignifiquen una causa legítima i una nació milenaria. Al mateix temps, cal tenir present que només la República Catalana podrà fer tornar presos i exiliats a casa. 
 
En aquest sentit, tenim plena confiança amb el President Quim Torra i el Govern legítim a l'exili de cara a construir una nova finestra d'oportunitat per fer efectiu el mandat democràtic del Parlament del 27 d'Octubre. Les crisis profundes que afecten a l'Estado español i una economia catalana vigorosa poden fer moure fitxa a Europa, que no permetrà que Espanya arrossegui el continent al precipici. 
 
Una altra oportunitat pot venir de la mobilització ciutadana i tindria com a tret de sortida l'aniversari del 1-O o les sentències de la injustícia espanyola, programades per abans de Nadal. Una vegada més l'impuls de la Diada serà determinant per traçar els nous esdeveniments i farà pressió als polítics que, amb la proximitat de les eleccions municipals i europees del maig, es veuran obligats a arriscar. Sigui a la manifestació, al carrer o a les urnes, la independència continuarà sent la prioritat del poble català.
Fes-ho córrer
Destacades