Editorial

EDITORIAL: L'errònia estratègia de fer "un Tortosa" davant la manipulació de l'agressió per part de Ciudadanos

Ahir la tarda es coneixia la notícia que una dona, militant de Ciudadanos, havia estat agredida. La primera versió que van donar és que l'home l'havia agredit brutalment per retirar els llaços però a mesura que passaven les hores, el testimoni del seu marit, de gent que passava per allà i sobretot del propi agressor feien caure - a priori- per terra tot l'argumentari de "el separatismo es violento y se ha cargado la convivencia". Una baralla produïda perquè l'home va recriminar a la militant del partit de Rivera que estava llençant llaços a terra i això era una actitud incívica. En cap cas va haver-hi mòbil polític i l'agredida, fins i tot, va donar una puntada de peu als testicles a l'home.

26 de agost de 2018 (12:46 CET)

EDITORIAL: L'errònia estratègia de fer "un Tortosa" davant la manipulació de l'agressió per part de Ciudadanos
EDITORIAL: L'errònia estratègia de fer "un Tortosa" davant la manipulació de l'agressió per part de Ciudadanos
I diem a priori perquè l'estratègia del partit taronja ha estat escalfar-ho tot encara més. Inés Arrimadas ha assegurat en unes declaracions que no es creu la versió de l'home i que tant sí com no es tracta d'una agressió independentista (VEURE AQUÍ). La líder de la sucursal catalana del partit populista a Catalunya ha anat més enllà convocant una manifestació de suport i contra "el separatista xenófobo". També s'han anunciat altres mesures judicials (VEURE AQUÍ). Una estrategia que també ha seguit Albert Rivera amb una piulada que podeu llegir AQUÍ. Per continuar amb la manipulació, els mitjans de la caverna van fer córrer imatges falses de l'agredida.

Es tracta d'una manipulació que cal combatre-la. Hi ha moltíssima gent poc polititzada que, a priori, pot creure la informació escampada per l'unionisme sobre aquesta agressió. Per ara, totes les agressions arriben d'una banda. Els escamots que arrenquen llaços i simbologia independentista - també coneguts com a Comandos Arrimadas - estan formats en moltes ocasions per persones amb greus antecedents penals. És el cas del narcotraficant Raul Macià (Podeu veure l'historial AQUÍ) o el detingut a Verges (AQUÍ) que també sumava diversos antecedents.

Alguns, en canvi, pensen que cal fer "un Tortosa". L'expressió es va fer popular arran del buit que la ciutadania va fer a Arrimadas durant una visita a la ciutat de les Terres de l'Ebre. La líder populista havia visitat feia una setmana Canet de Mar i en va sortir escridassada. Unes imatges que va utilitzar el partit per fer-se la víctima. En aquest context sí que es pot entendre fer un Tortosa per no donar visibilitat al victimisme però alguns han volgut anar massa lluny i consideren que davant les agresions i les manipulacions també cal callar.

Vicent Partal, director de Vilaweb, proposava que aquesta tàctica també es fes a les xarxes.Alguns usuaris de les xarxes socials explicaven un mètode que permetés denunciar les actituds espanyolistes sense fer-los publicitat entre la seva claca (VEURE AQUÍ). Una solució molt més adequada ja que és impensable haver de callar davant els greus fets que s'estan produint. Ara són agressions i manipulacions però... i si un dia hi ha un mort? També ho haurem de silenciar i dir "Tortosa"?

Callar i entregar el relat a Ciudadanos i els seus aliats pot acabar implicant que piulades com la d'Arrimadas (AQUÍ) acusant tot l'independentisme de violent inventant-se un clima dictatorial a Catalunya acabi semblant versemblant a certs sectors si només reben la seva informació. Ho saben bé Gabriel Rufián (AQUÍ) i Antonio Baños (AQUÍ). Tots dos, així com molts destacats tuitaires com Bernat Castro - podeu seguir-lo al seu nou perfil després que Twitter el censurés - o Censurat News (AQUÍ) s'han encarregat de desmentir la darrera manipulació de Rivera i Arrimadas.

Per tant, fem els Tortosa que calguin al carrer però no limitem la llibertat d'informació. Tot al contrari, fem córrer més que mai totes aquelles actituds d'aquesta gent contra els nostres drets i les nostres llibertats.

P.D. S'acaba l'estiu i molts pobles i ciutats de Catalunya ja han gaudit de la Festa Major. Un espai de trobada entre veïns i que, com sempre, s'han desenvolupat amb un grau de civisme elevat i sense cap problema de convivència. Malgrat que Carlos Carrizosa digui el contrari.

Bonus Track: I quan acabem d'escriure aquest editorial ens arriba una piulada d'Albert Rivera manipulant una altra agressió. Us n'expliquem els detalls AQUÍ

 
Fes-ho córrer
Destacades