Editorial

EDITORIAL: 500 dies a la presó i una rebel·lió de mentida

Jordi Sánchez i Jordi Cuixart van entrar a la presó el dia 16 d’octubre de 2017 i es van activar totes les alarmes. Una gran quantitat d’observadors internacionals d’arreu del món encara avui, clamen al cel per la injustícia evident i manifesta de mantenir engarjolats dos activistes independentistes que promovien i promouen un procés cívic i pacífic. Dos lluitadors amb anhels de llibertat que pretenien i pretenen aconseguir un país més just.

1 de març de 2019 (17:43 CET)

EDITORIAL: 500 dies a la presó i una rebel·lió de mentida
EDITORIAL: 500 dies a la presó i una rebel·lió de mentida
Una repressió de l’aparell de l’estat que va confirmar la violència dels cops de porra dels Piolins durant l’1 d’octubre que –enfadats per les croquetes congelades el succedani de mortadel·la- van atonyinar el poble de Catalunya que, amb un somriure a la cara, esperava aquell matí de diumenge per exercir el seu dret a votar el seu futur.  


I una repressió de l’aparell de l’estat que va continuar amb l’empresonament dels representants del poble de Catalunya el 2 de novembre del mateix any. Una Carmen Lamela al capdavant del Jutjat Central d’Instrucció núm. 3 de l’Audiencia Nacional, va empresonar Oriol Junqueras (economia i vicepresidència), Jordi Turull (presidència), Josep Rull (territori), Carles Mundó (justícia), Meritxell Borràs (governació), Raül Romeva (exteriors), Dolors Bassa (ocupació) i Quim Forn (interior). 

Un rellotge a zero que fins a arribar als cinc-cents dies ha servit per bastir el relat de la mentida i de la falsa rebel·lió amb una violència només existent a la Mátrix d’Inés Arrimadas. Una rebel·lió, emparada per la Fiscalía –liderada per la Chelito- i la Abogacía General del Estado –amb Rosa María Seoane- i construïda sobre uns informes policials de fets delictius de Sant Esteve de les Roures i amb còmplices tan importants com Sabi Estrubel, de qui us en vam EXPLICAR AQUI els seus origens i la reacció de les xarxes humiliant el Fiscal Javier Zaragoza. 

L'exfiscal general del Estado, Consuelo Madrigal, rebatejada com la Chelito, no ha tingut millor fortuna i els acusats -i els testimonis- li han enxampat les seves mentides i el seu intent de justificar el relat. En aquest sentit, tal com us vam EXPLICAR AQUI, una experta en comunicació ha analitzat la seva expressió no verbal i ha deixat al descobert la seves reaccions després d'intentar enganyar -sense èxit- els presos polítics. Un perfil, a més de mentider, ignorant, ja què Carme Forcadell li va haver d'EXPLICAR AQUI el funcionament del Parlament, humiliant-la i deixant-la en ridícul. 


El jutge Manuel Marchena empara i protegeix els testimonis de la seva corda. Tot i que doña Marina (Roig) va aconseguir ‘colar’ el vídeo de la ‘patada voladora’, tal com hem pogut VEURE AQUI en més d’una ocasió, el magistrat ha impedit la visualització gràfica de proves irrefutables de la manca de violència. D’aquesta manera, estalvia el mal tràngol a M. Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i companyia de veure imatges compromeses políticament. 

Tot i això, la veritat és que existeixen a la causa una gran quantitat de proves que demostren el caire pacífic de les mobilitzacions del 20 de setembre davant la seu d’Economia. Amb la Llei a la mà i si Marchena garanteix un procés just, aquestes proves s’haurien de tenir en compte i ser valorades. Si Marchena garanteix un procés just. La porta d’Europa segueix oberta. La judicial i l’altra també. 
Fes-ho córrer
Destacades