Economia

El principal diari econòmic d'Alemanya ensorra Espanya: Això és el què passarà a final d'any

La premsa internacional està molt preocupada per la deriva política i sanitària de l'Estado español

26 de octubre de 2020 (09:08 CET)

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

La situació d'Espanya és desesperant. La sanitària i l'econòmica. Les xifres de contagis, d'ingressos a l'UCI i de decessos no paren d'augmentar i es pronostica una "fallida d'empreses".  Així ho explica el diari econòmic alemany, Handelsblatt.

"Cercles del govern de Berlín indiquen que la situació s'observa amb preocupació. El govern alemany es fa la pregunta de si l'economia espanyola pot suportar les conseqüències de la crisi", afegeix el rotatiu. 

Pedro Sánchez i Felipe VI

"El Fons Monetari Internacional preveu que Espanya patirà la caiguda més gran de les economies desenvolupades: una caiguda del 12,8 per cent del PIB d'enguany. El govern espanyol preveu que el deute s'incrementarà del ja elevat 95% [del PIB] a un 118 per cent, el més alt de la història dels ibèrics", continua, fent evident la seva gran preocupació pel revés que pot patir Espanya i per l'efecte contagi als països veïns. 

El Handelsblatt recorda que el 40% de les empreses espanyoles dedicades al sector de l'hostaleria tenen problemes greus per accedir al finançament i que moltes d'elles potser abaixaran la persiana. També fa èmfasi en què l'hostaleria i la restauració suposen al voltant del 12% de PIB espanyol, el sector més productiu a Espanya, per davant de l'automòbil. 

 

Diari alemany
diari alemany

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades