Economia

La piulada de Niño Becerra sobre l'atur sistèmic a Espanya: Una cosa és clara, hi ha poques ganes de treballar

El prestigiós economista català explica en una piulada quin és el problema del mercat laboral espanyol

13 de novembre de 2020 (10:57 CET)

Niño Becerra
Niño Becerra

Amb la crisi sanitària del coronavirus ha aparegut una crisi econòmica que ha fet trontollar els números del país. L'atur s'ha disparat perquè moltes empreses han hagut de tancar -o retallar personal- i els seus treballadors engreixen les llistes del Servei d'Ocupació.

Per acabar amb aquesta crisi hi ha diferents receptes sobre la taula. El que està clar és que s'ha d'incentivar la creació de noves empreses i posar més facilitats a les ja existents. D'aquesta manera, hi haurà més oferta de treball que satisfaci la demanda. [banner-DFP_1]

[related:]

Segons l'economista Santiago Niño Becerra, l'origen de l'atur a Espanya és que hi ha un "immens desequilibri" entre l'oferta i la demanda de treball afegint que en el moment més àlgid de l'España va bien de  l'expresident del Gobierno José María Azna"l'atur no va baixar del 7%".

Per tant, si bé és cert que una major oferta de treball -com hi havia a l'època Aznar- fa baixar els índexs d'atur, aquests índexs mai han aconseguit baixar del 7%, quan en països com Suïssa no superen el 5%. 

Tot plegat vol dir que encara que hi hagi ofertes de treball, molts són els espanyols que no volen treballar perquè prefereixen cobrar ajudes -encara que siguin petites- i no treballar, que no pas treballar vuit hores i cobrar 200 euros més que l'ajuda que perceben. Això també explicaria com algunes zones d'Espanya, especialment allà on fa més calor i es fan més migdiades, tenen un índex d'atur més elevat. 

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades