Economia

El percentatge d'empreses de comerç i restauració que cauran si s'acaben els ERTO en aquests sectors

L'associació avisa que retirar els ajuts suposa "una amenaça real" per a l'economia

18 de setembre de 2020 (15:45 CET)

Botiga
Botiga

L'associació Comertia ha alertat aquest divendres que excloure el comerç i la restauració de la pròrroga dels ERTO, com s'ha filtrat que proposa el govern espanyol, comportaria "la mort de com a mínim el 50% de les empreses i la destrucció de milers de llocs de treball abans d'acabar l'any".

En un comunicat, Comertia diu que protegir només hotels, aviació, creuers i teatres suposa un "escac i mat" pel comerç i la restauració, que recorda que representa un 18% del PIB i l'ocupació.[banner-DFP_1]

Bar de Girona

"La pèrdua d'aquest teixit empresarial suposa una amenaça real per a l'economia", destaca Comertia. Un 88% dels associats a Comertia van tancar amb la pandèmia, assumint costos estructurals i zero ingressos. Ara ingressen entre un 30-40% menys que l'any passat.

"S'ha d'ajudar a les empreses que s'han vist afectades per la pandèmia i que ho necessitin, independentment del sector d'activitat al que corresponguin", assenyala l'associació. Comertia recorda que la majoria d'empreses de comerç i restauració estan endeutades i subsisteixen gràcies als ajuts de protecció i crèdits ICO, de manera que sense els ERTO acabarien "abocats directament al concurs de creditors".

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades