Economia

No se'n refien i amb raó: Alemanya comença a ser un clam per controlar els diners que es donaran a Espanya

Europa pateix per l'ús que farà Espanya del Fons de Reconstrucció de 140.000 milions d'euros.

16 de octubre de 2020 (10:43 CET)

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del Gobierno d'España Pedro Sánchez explicava el mes de juliol que havia arribat a un acord perquè l'Estado español rebés dels fons comunitaris 140.000 milions d'euros, que havien de ser destinats a pal·liar els efectes del coronavirus. 

La pèssima imatge que està donant Espanya els darrers mesos amb baralles constants entre el Gobierno i la Comunidad de Madrid d'Isabel Diaz Ayuso, així com les xifres descontrolades en alguns territoris de l'Estado (Madrid, Navarra i País Basc), han fet que països com Alemanya vulguin controlar de ben a prop aquests diners.

President Torra

Consideren, amb raó, que el president Pedro Sánchez i el vicepresident Pablo Iglesias en faran un mal ús i no els invertiran en sectors productius. En aquest sentit, el diari Handelsblatt explica sense pèls a la llengua que "l'elit política espanyola no està en condicions de seguir una política racional que mereixi aquest nom" i afirma que els països de la Comunitat Europea "haurien d'establir condicions clares si Espanya rep la gegantina suma de 140.000 milions del fons de reconstrucció". 

"La crisi de la quarta economia de la zona euro està adquirint unes dimensions tan grans que el país difícilment es pot ajudar a si mateix. L'economia es va desplomar un 22 per cent en el segon trimestre, en comparació amb el mateix trimestre de l'any anterior. I ara una segona onada particularment virulenta està posant en perill l'esperada recuperació", indica aquest rotatiu, qüestionant que els diners es 'regalin' sense imposar cap condició a canvi. 

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies