Economia

Moody's li fa el joc a l'Estado español i al llirisme de l'Espanya Fraternal

La gestió de la pandèmia i l'impacte en l'economia són els reptes "més importants" que haurà d'afrontar el nou executiu

19 de febrer de 2021 (14:43 CET)

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

L'entitat d'avaluació del crèdit Moody's ha alertat que qualsevol coalició de Govern a Catalunya que "incrementi la tensió" amb el seu homòleg espanyol afectarà negativament el deute públic. La firma destaca els "lligams financers" que s'han establert entre Catalunya i Espanya durant la pandèmia, que han jugat "un paper de suport" del crèdit de l'administració catalana. Moody's creu que sense aquest suport la posició fiscal de Catalunya "seria molt més dèbil del que és ara".

Això, el "diàleg previ" entre ambdós governs i les "sentències de presó" per als polítics de l'1-O fan "poc probable" que hi pugui haver una nova declaració unilateral d'independència, a parer de l'entitat.[banner-DFP_1]

Moody's també afirma que Catalunya és "fortament dependent" del "finançament barat" que obté a través dels mecanismes de liquiditat de l'executiu de Madrid, i subratlla que, tot i això, encara té balanços comercials negatius, alts nivells de dèficit i una càrrega de deute molt alta. A més preveu que la pandèmia "continuarà exercint pressió" en la posició fiscal del país.

Com a resultat, la gestió de la pandèmia i el seu impacte a l'economia i les finances públiques són "el repte més important" per al crèdit que "qualsevol nou govern haurà d'afrontar".

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades