Economia

Jugada bruta de Pimec contra Joan Canadell

Joan Canadell va afirmar la setmana passada que algunes patronals fa 25 anys que no trien president

27 de novembre de 2020 (22:28 CET)

Joan Canadell
Joan Canadell

La patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec) ha interposat una querella per injúries contra el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, segons ha avançat 'El Periódico' i han confirmat a l'ACN fonts de Pimec. En concret, la patronal denuncia Canadell per unes afirmacions que va fer la setmana passada assegurant que hi havia patronals que fa 25 anys que no escullen nou president i el trien a dit. Pimec recorda que fa eleccions cada quatre anys tal com indiquen els estatuts i assegura que Canadell n'és conscient perquè va formar part de l'entitat. A més subratll que l'ara president de la Cambra va intentar presentar-se als comicis del 2014, però no va aconseguir els requisits mínims.

Pimec ha expressat un malestar "profund" per les afirmacions de Canadell i ha lamentat la mala imatge que aboquen sobre l'entitat.[banner-DFP_1]

Joan Canadell


La querella arriba en un escenari de tensions entre les dues entitats arran de la proposició de llei de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana per garantir finançament públic i representativitat institucional a les cambres catalanes.

La norma avança en els tràmits parlamentaris pel procediment de lectura única, és a dir, d'urgència, fet que ha provocat que tant Pimec, com Foment del Treball, com els sindicats majoritaris s'hi hagin mostrat contraris. L'estiu passat es va intentar tirar endavant pel procediment ordinari però patronals i sindicats creuen que el text vulnera la Constitució i l'Estatut.

La proposició de llei està pendent de debat al Parlament, però aquesta setmana no ha estat inclosa per la junta de portaveus en l'ordre del dia del ple de la setmana vinent. Després d'aquesta sessió queda la del 16 i 17 de desembre i, segons 'El Periódico', està previst que el PSC plantegi que la norma sigui revisada pel Consell de Garanties Estatutàries. Això bloquejaria la norma pel que queda de legislatura, atès que la cambra catalana s'ha de dissoldre el 22 de desembre amb la vista posada a les eleccions del 14-F.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies