Economia

El Gobierno de España, que es fa dir progressista, justifica l'espectacular augment del preu de la llum

Montero assegura que el seu govern treballa perquè s'abarateixi respecte a altres anys al llarg del 2021

12 de gener de 2021 (15:35 CET)

María Jesús Montero
María Jesús Montero

La portaveu del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que l'augment de la factura elèctrica coincidint amb el temporal de fred i neu és "conjuntural" i "puntual" i no tindrà continuïtat en els pròxims mesos. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha afirmat que es tracta d'un "pic concret" fruit de l'increment de la demanda i la caiguda de l'aportació de les energies renovables. Segons Montero "el govern treballa de manera intensa en l'abaratiment de la factura" al llarg del 2021, especialment en la que paguen els consumidors domèstics. Els preus del mercat majorista de l'electricitat han augmentat un 123% en els últims dies, però segons el govern espanyol es tracta d'una situació puntual que en el conjunt de l'any no afectarà a la tendència a la baixa que ha registrat el preu que paguen els consumidors. No es tracta, segons Montero, d'una "tendència".

Autònoms

En aquest sentit la portaveu del govern espanyol ha assegurat que el rebut de la llum a caigut un 40% en els últims dos anys i el seu executiu ja ha activat mesures per protegir especialment les famílies vulnerables, com per exemple amb l'activació d'un bo social que segons ha recordat Montero ja està beneficiant 1,3 milions de consumidors vulnerables.

Montero ha recordat també que aquest increment "puntual" de l'augment del preu de l'electricitat "no passa nomes a Espanya". "Està passant al context europeu perquè hi ha regles comunes de fixació de preus i esperem que es vagi abaratint" gràcies a les mesures del govern, ha dit.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades