Economia

Espanya a les últimes: Es converteix en el pidolaire d'Europa i fa aquesta exigència perquè arribin els diners que malgastaran

El secretari d'estat de la UE demana "responsabilitat" i "flexibilitat" per tancar aviat un acord

13 de octubre de 2020 (18:55 CET)

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El secretari d'estat de la Unió Europea del Gobierno de España, Juan González-Barba, ha assegurat aquest dimarts que és "imprescindible" que els diners del Fons de Recuperació comencin a arribar l'1 de gener del 2021. "Creiem que no hi ha cap alternativa", ha dit González-Barba sobre un possible retard pel bloqueig en les negociacions entre el Consell i l'Eurocambra, que ha de donar el vistiplau al pla.

Per tal de tancar un acord, el secretari d'estat de la Unió Europea ha instat les parts a ser "responsables" i "flexibles". "Si es va aconseguir un acord al juliol amb posicions antagòniques, l'acord ha de ser possible ara", ha dit després d'una reunió del Consell d'Afers Generals a Luxemburg.

Carles Puigdemont

González-Barba ha confirmat que la condicionalitat dels fons al respecte de l'estat de dret continua sent el principal escull perquè les parts arribin a un acord. "El compromís al qual s'arribi no variarà gaire del que ha posat la presidència alemanya sobre la taula", ha remarcat.

Pel que fa a l'acord que han tancat els ministres per coordinar les restriccions de viatges per la covid-19, el secretari d'estat de la Unió Europea ha celebrat el pacte perquè "les normes comunes aporten seguretat". A més, ha considerat positiu que es "prioritzin a mig termini" mesures menys restrictives com els tests.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades