Economia

Espanya obre el cava extremeny: Lideren un altre rànking negatiu a nivell europeu

Mesures com els ERTO incrementen en gairebé 19 milions de persones les absències a la feina a la UE

8 de octubre de 2020 (13:58 CET)

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

Espanya és l'estat de la Unió Europea (UE) on més han caigut les hores treballades en el segon trimestre de l'any pels efectes de la covid-19. Segons dades de l'Eurostat, tots els estats de la UE pateixen un fort descens de les hores treballades en el segon trimestre, que se suma a la caiguda registrada també en el primer trimestre. Es tracta d'una caiguda rècord que està "substancialment per sota" de la registrada durant la crisi financera. Amb un descens del 25,9% de les hores treballades, Espanya lidera una llista en què la segueixen Portugal, Grècia i Irlanda. En el conjunt de la UE, la caiguda de les hores treballades és de l'11,2%, cosa que situa Espanya gairebé 15 punts per sobre de la mitjana europea.

Felipe VI

Segons les dades de l'Eurostat, les dones han patit més les conseqüències laborals de la pandèmia amb una caiguda de les hores treballades de 13 punts en l'índex, mentre que el descens per als homes es queda en 10.

D'altra banda, la covid-19 també ha incrementat en 18,6 milions les persones absents de la feina en comparació amb els tres primers mesos de l'any. En total, s'han registrat 40,9 milions de treballadors absents en el segon trimestre de l'any. Aquest increment s'explica pel fort increment de les absències provocades per mesures com els ERTO, que han passat d'afectar a 2,4 milions de persones en el primer trimestre a 19,3 en el segon.

Espanya és el tercer estat de la UE que registra més absències a la feina en el segon trimestre amb un 27,9%, mentre la mitjana europea se situa en el 21,8%. A Espanya només la superen Grècia i Xipre.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades