Economia

Les empreses que segueixen aquest programa ofert per la Generalitat tenen més viabilitat a llarg termini

La Generalitat impulsa la mentoria com una eina per revertir els efectes de la pandèmia

16 de desembre de 2020 (16:14 CET)

Oficina empresa
Oficina empresa

Entre el 70 i el 87% de les empreses de Catalunya que participen en els programes de mentoria sobreviuen després dels primers cinc anys de vida, el doble respecte les que no ho fan, segons el Departament de Vicepresidència de la Generalitat. Per això, el Govern vol impulsar la mentoria com “una eina per ajudar a la recuperació i la competitivitat” de les empreses i ha posat en marxa des d’aquest dimecres un nou espai al web de Vicepresidència, Economia i Hisenda per difondre aquests programes.

Actualment a Catalunya hi ha nou programes de mentoria i se’n beneficien 1.835 empreses, que representen un 0,2% del total entre empreses i autònoms. Els programes els ofereixen diferents institucions, com ACCIÓ o Barcelona Activa, entre altres.[banner-DFP_1]

Empresa de Tortosa

“La voluntat del govern és convertir Catalunya en un país capdavanter en l’ús de la mentoria com un mecanisme d’enfortiment, recuperació i resiliència del teixit empresarial català en un context econòmic molt tocat pels efectes de la pandèmia del coronavirus”, ha assegurat el director de Programació Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat, Lluís Juncà.

Segons el Departament d’Economia, la mentoria empresarial és “àmpliament coneguda” als països anglosaxons. Aquests programes consisteixen en un procés d’acompanyament voluntari i limitat en el temps en el qual una persona amb experiència professional acompanya a un empresari per assessorar-lo en les decisions del seu negoci. Aquests programes s’adrecen sobretot a emprenedors, autònoms, microempreses, empreses amb potencial de creació d’ocupació, pimes, startups i cooperatives.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies