Economia

Dades dolentes d'atur en treballadors amb discapacitat intel·lectual arran del coronavirus

Més de 150 de 1.292 continuaven sense treballar amb normalitat a 1 de setembre

16 de desembre de 2020 (21:54 CET)

Empresa
Empresa

Un 9,3% de les persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental que estaven ocupades a l'empresa ordinària ha perdut la seva feina entre març i setembre. Així ho revela un observatori fet per les federacions ACTAS; AMMFEINA i Dincat. En concret, i en base a una mostra de 3.220 persones, es va passar de 1.426 persones ocupades al març a 1.292 al setembre. Les entitats han alertat però que la xifra "podria ser només la punta de l’iceberg". A data 1 de setembre, més de 150 de les 1.292 persones participants a l’observatori que tenien un contracte laboral en vigor encara no treballaven amb normalitat. Així, la xifra de destrucció d'ocupació podria créixer fins al 20,3%.

Com a conseqüència d'aquest increment, les entitats socials que gestionen serveis i programes d’orientació laboral han patit un increment de més de 16 punts de la demanda de participació en aquests recursos de recerca de feina.[banner-DFP_1]

Empresa de Tortosa


Les organitzacions han assegurat que l'escenari és "molt incert i preocupant" per aquests col·lectius, que a més tenen estructuralment més dificultats per trobar feina. Per això, han instat l'administració a promoure polítiques actives d’ocupació que afavoreixin la inserció laboral d’aquestes persones i posin a la seva disposició els suports necessaris per mantenir els seus llocs de feina.

D’una banda han reivindicat l’aplicació de mesures d’acció positiva en els diferents programes de les polítiques actives d’ocupació i serveis d’orientació, intermediació, acompanyament i suport. També demanen el reconeixement de la metodologia del Treball amb Suport (TaS) com un servei especialitzat i amb pressupost específic.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades