Economia

El Conseller Tremosa ensorra els apocalíptics respecte aquestes dues importants fires internacionals a Barcelona

La fira audiovisual ha canviat la data al juny per la covid mentre la de telefonia de moment manté dates

16 de setembre de 2020 (11:31 CET)

Ramon Tremosa
Ramon Tremosa

El conseller d'Economia i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat aquest dimarts a la nit que no hi ha cap risc per a la celebració a Barcelona ni de la fira audiovisual ISE ni del Mobile World Congress. Durant una visita a l'Arboç per reunir-se amb la plantilla de l'empresa de components de l'automòbil Saint Gobain Tremosa ha justificat el canvi de dates anunciat avui pels responsables d'ISE com a manera de poder celebrar-la amb la normalitat necessària. Tremosa ha afirmat que també el MWC ha mostrat la voluntat de poder canviar les dates dins del 2021 si a finals de febrer no es donen les condicions idònies. En tot cas, fonts del Departament han assegurat a l'ACN que de moment no hi ha converses per moure la data.

Fonts de Fira de Barcelona també han assegurat a l'Agència Catalana de Notícies que “per ara” es mantenen les dates previstes. Tot i això cal recordar que el màxim representant del MWC, John Hoffmann, ja es mostrava partidari en una entrevista a TV3 el març passat de poder canviar les dates per garantir una celebració plenament segura.

Ramon Tremosa


Malgrat que no hi ha converses oficials amb el MWC, un eventual canvi de dates de la fira s'hauria d'anunciar aquesta tardor, com en el cas de l'ISE, especialment tenint en compte la gran magnitud del saló.

Tremosa ha afegit que aquests grans esdeveniments firals són a Barcelona “per créixer”, tot recordant l'exemple del que també va fer la mostra Seafood després de 27 anys a Brussel·les. En aquest sentit ha recordat que just abans de la pandèmia l'Ajuntament de Barcelona, el de l'Hospitalet i la Generalitat havien signat un acord amb Fira de Barcelona per dotar l'entitat de més espai, un acord que situa la capital catalana “a la Champions League dels esdeveniments firals a Europa”.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades