Economia

Bloomberg ensorra l'Estado Español i alerta d'aquests perills

La caiguda del PIB del segon trimestre és l'inici d'una situació que acabarà molt malament

1 de agost de 2020 (16:48 CET)

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

La situació de l'Estado español no s'aguanta per enlloc. Es tracta d'un país sobre-endeutat i amb una cultura de l'esforça cada vegada més difuminada... tot i que això també està arribant a Catalunya ja que el llirisme tolera i promociona tota classe de comportaments que condueixen a la ganduleria i al "no et preocupis que ja t'ajudarem". La crisi de la covid-19 ha accelerat tot aquest procés i el desgavell del Gobierno de España des del minut 1 de la pandèmia ha conduït a una situació límit. Les dades són clares i la baixada del PIB espanyol del 18'5 % no ha passat desapercebuda arreu del món.

La prestigiosa revista Bloomberg, d'Estat Units, se n'ha fet ressò en un contundent article que hauria de fer tremolar els espanyols... i als catalans que acabarem pagant de retruc aquest desastre econòmic. Bloomberg veu preocupant que la caiguda del PIB a l'Estado Español sigui la més elevada d'Europa, més d'un 50 % superior a Itàlia, que ha patit una crisi sanitària similar però que, en canvi, "només" ha perdut un 12 % del Producte Interior Brut.

Dolors Bassa

La gran dependència que té Espanya del turisme és un dels elements que ha provocat aquesta caiguda. Bloomberg creu que l'Estado español depèn en accés d'aquest sector i que malgrat això ja fa anys que passa no s'ha fet res per intentar diversificar.

La revista nord-americana creu que el desastre definitiu per a Espanya vindria amb un segon rebrot a la tardor. I veient l'actitud de la ciutadania espanyola sense complir les mesures de prevenció és evident que hi haurà un fort rebrot, la vacuna encara no estarà disponible i un altre confinament total acabaria d'ensorrar un país en fallida tècnica.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies