Economia

ATENCIÓ: El primer banc català que l'Estado español no podrà controlar

S'ha acabat La Caixa: Onze és el futur de Catalunya i dels catalans

14 de setembre de 2020 (09:54 CET)

Onze, banc català
Onze, banc català

Pocs dies després que es conegués la fusió entre Caixabank i Bankia i que es confirmes la nostra pèrdua d'identitat bancària (la poca que quedava), hem conegut una nova notícia que ens fa mirar el futur amb optimisme: un nou banc català lluny de l'abast de Madrid. 

El projecte es diu Onze i la finca bancària no està situada a l'Estado español, de manera que aquest ni el seu Banco d'España no poden intervenir. Segons ha explicat el digital El Món, els impulsors i els qui ho han fet possible volen ser una "entitat financera que ajudi a preservar la vida econòmica de Catalunya, que promogui el bé públic en benefici del poble català". 

Abans de l'1 d'octubre, grans bancs catalans com Caixabank i Banc Sabadell van traslladar la seva seu cap a Espanya. A casa nostra existeixen petites (cada vegada més grans) entitats com Caixa d'Enginyers o Caixa de Guissona, però encara estan sota el paraigües de la legislació bancària espanyola. 

Severo de Sitjar

Esperen que els primers inversors siguin empresaris catalans i que properament s'aconsegueixin 15 milions d'euros per tal que el projecte sigui viable. Una vegada la guardiola estigui suficientment plena, podran accedir a mercats exteriors per aconseguir el finançament necessari perquè sigui un banc amb garanties. 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades