Economia

L'Associació Comertia esclata i alerta que tancaran aquest altíssim percentatge de comerços

L'entitat demana al Govern que rectifiqui i permeti als comerços obrir els caps de setmana

14 de gener de 2021 (21:48 CET)

Autònoms
Autònoms

Comertia ha carregat contra la pròrroga de les restriccions anunciada pel Procicat. "No parlem de la campanya de rebaixes. Parlem de si les companyies podran aguantar amb una setmana més limitant els dissabtes o tancades amb 2.500 euros d'ajudes que encara no han arribat", ha criticat el president de l'entitat, David Sánchez, en declaracions a l'ACN. L'associació ha reclamat al Govern poder obrir si no donen ajudes "potents i valentes" i ha alertat del tancament d'entre un 20% i un 40% dels comerços i els establiments de restauració. Per aquest motiu, Comertia ha demanat al Govern que rectifiqui i permeti als comerços tenir activitat els caps de setmana i l'obertura dels centres comercials i botigues de més de 400 metres quadrats. Actualment, els comerços només poden obrir de dilluns a divendres i els centres comercials i les botigues de més de 400 metres quadrats porten tancats des del 7 de gener. Davant aquesta situació, el Govern va anunciar unes ajudes de 2.500 euros per als establiments sense activitat durant aquest període, que ara ha augmentat a 3.750 euros.

"Ampliar les ajudes amb 1.000 o 1.500 euros és com curar un càncer amb un Gelocatil", ha denunciat el president de l'entitat. Sánchez ha reclamat a l'administració endeutar-se per injectar diners a fons perdut a les empreses i ha demanat ajudes "valentes i potents". En cas que no sigui possible, "no hi ha més remei que permetre'ns tenir activitat", ha assegurat.[banner-DFP_1]

Ajuntament de Reus

L'associació també ha demanat al Govern que rectifiqui i permeti l'obertura dels centres comercials i botigues de més de 400 metres quadrats, així com l'activitat dels comerços durant els caps de setmana. El president de Comertia ha assegurat que no hi ha estudis que demostrin que els comerços són fonts de contagi i ha afirmat que les mesures aprovades concentraran l'activitat en menys dies i, per tant, acabaran sent contraproduents.

Sánchez ha valorat positivament que el Govern es reuneixi amb les entitats per comunicar-los les mesures, però ha criticat que no se'ls consulti prèviament. "No ens donen marge per aportar idees, que anirien en la línia de controlar la pandèmia i no perjudicar a una economia que no aguanta més errors. Ja s'han comès massa errors", ha alertat.

El president de l'entitat ha afirmat que les restriccions del Govern estan provocant una alta mortalitat de comerços. "Hi ha botigues que sembla que continuaran, però com tinguin una o dues setmanes més de limitacions sense ajudes, acabaran tancant", ha lamentat. De fet, l'entitat preveu la destrucció d'entre un 20% i un 40% de comerç i establiments de restauració i ha alertat de l'impacte en l'atur i reducció d'impostos.

"No estem sent prou astuts per veure que donar ajudes a fons perdut durant uns mesos pot semblar un cost, però en pocs mesos, via la generació de negocis o impostos, serà molt més econòmic que deixar que morin les companyies", ha manifestat.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades
Top Notícies