Economia

Aquesta empresa de cotxes és la primera que incorpora el català

El català encara és poc present a l'empresa privada

13 de novembre de 2020 (10:09 CET)

Escola catalana
Escola catalana

El català és una llengua que es parla a Catalunya, al País Valencià, a les Illes Balears, a la Franja de Ponent, a la Catalunya del Nord i l'Alguer. En total té aproximadament deu milions de parlants i les institucions espanyoles estan fent tot el possible perquè en tingui molts menys.

Ciudadanos, Partido Popular, Vox i el PSOE consideren que la nostra llengua té capacitat per amenaçar la llengua castellana, amb centenars de milions de parlants arreu del món. Utilitzen l'escola catalana per atacar l'independentisme i voldrien reduir l'ús del català a l'àmbit familiar.

Josep Maria Mainat

L'ús del català per tal d'empreses privades tampoc gaudeix de bona salut. Tot i això, ara hem sabut que l'empresa d'automòbils Telsa ha inclòs el català com a idiomes del seu programari, essent la primera empresa del sector en fer-ho. 

“L’origen d’aquesta aparició de l’idioma català en la nova versió 10.2 del software de Tesla no està del tot clar” explica. Fins i tot diu que s’ha posat en contacte amb Tesla i li han assegurat que “els seus cotxes no inclouen el català, tot i recordar que la possibilitat d’actualització a distància permet la incorporació de nous idiomes i altres funcions en el futur”, ha explicat el periodista Albert Cuesta, al seu blog. 

 

 

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades