Economia

Això ja no s'aguanta per enlloc: Espanya ja és lider en aquest rànquing d'atur de la Unió Europea

L'estat espanyol es manté com el segon al club europeu amb la taxa d'atur més alta després de Grècia

11 de gener de 2021 (19:42 CET)

Web del SEPE
Web del SEPE

Espanya va acabar el 2020 amb el mercat laboral més fràgil de la Unió Europea, segons les últimes dades de l'Eurostat publicades aquest dilluns. L'estat espanyol encadena dos trimestres amb el mercat laboral més fluix d'entre tots els estats membres: el segon trimestre va registrar un 24,9% de fragilitat i el tercer va caure al 25,5%.

Per contra, aquest indicador que calcula el desequilibri entre les persones disposades a treballar i els llocs de feina disponibles va ser d'un 13,9% de mitjana a la UE.

D'altra banda, Espanya es manté com a segon estat de la UE amb la taxa d'atur més alta després de Grècia. En concret, l'estat espanyol va registrar un atur del 15,8% i Grècia d'un 16,7%, superant la mitja de la UE del 7,3% l'últim trimestre.

Empresa

La fragilitat del mercat laboral és un indicador que suma el nombre de persones desocupades, els treballadors a temps parcial subocupats, les persones que busquen feina, però no estan disponibles immediatament i les persones disponibles per treballar, però que no busquen feina. A la Unió Europea, la taxa ha caigut lleugerament l'últim trimestre de l'any 2020 a un 13,9% en comparació amb un 14,1% el segon trimestre. Les millors dades les registra la República Txeca amb un 3.7% de fragilitat, seguida de Polònia amb el 6.1%.

Fes-ho córrer
Més notícies
Destacades