Dol al món de la sardana

Era nebot de la coneguda escriptora Caterina Albert, Víctor Català, i curador de la seva obra. Destacava al món de la sardana

Comparteix la notícia
Dol al món de la sardana

Dol al món de la sardana

Era nebot de la coneguda escriptora Caterina Albert, Víctor Català, i curador de la seva obra. Destacava al món de la sardana

El músic, compositor i musicòleg Lluís Albert ha mort aquest divendres als 98 anys, segons ha informat la Confederació Sardanista de Catalunya. El també director d’orquestra i de cobla era nebot de l’escriptora Caterina Albert, Víctor Català, i curador de la seva obra. Albert va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2019 i la Medalla al Mèrit Musical de l’Obra del Ballet Popular el 1992.

És autor de 90 sardanes, obres lliures per a cobla i suites, també va adaptar ballets i danses populars, i va composar obres corals, quintets de vent, peces simfòniques i música religiosa, entre d’altres. Lluís Albert i Rivas va estudiar al Conservatori del Liceu on, el 1959, va aconseguir el Diploma Oficial de l’Estat de Mestre de Composició, el primer d’aquest tipus que lliurava el centre.

A part de saber tocar la tenora i el tible, al llarg de la seva vida també va aprendre oboè, viola, flauta de bec, guitarra, orgue i acordió. Va actuar amb l’Orquestra Simfònica Estela, de Barcelona i va dirigir l’Orquestra de Cambra de Girona.

Algunes de les seves sardanes més conegudes són ‘Sortint de concert’, creada després d’escoltar un concert de Beethoven, ‘Placidesa’ o ‘Us la devia’.

També va fer feina d’investigació i recerca històrica, centrada sobretot en la figura de Pep Ventura, va escriure llibres i va col·laborar en obres col·lectives. Defensava la idea que la sardana s’ha de ballar sempre amb els braços amunt i ho va materialitzar al llibre ‘Contra la falsa sardana’.

La cerimònia de comiat serà aquest dissabte 26 de juny, a dos quarts de set de la tarda, a l’Església Parroquial de Sant Pere de l’Escala.

L’Ajuntament de l’Escala també s’ha fet ressò de la notícia i ha lamentat la mort d’un “il·lustre escalenc”.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings