Agilitza i optimitza el teu departament de RRHH amb solucions de software SIRH

Agilitza i optimitza el teu departament de RRHH amb solucions de software SIRH

Agilitza i optimitza el teu departament de RRHH amb solucions de software SIRH

Comparteix la notícia

La transformació digital és un fenomen global. A la Unió Europea (UE), Catalunya, amb un 62% forma part dels cinc primers territoris europeus que ostenten un major nivell de digitalització. Superant el 2022 les més de 22.000 empreses digitalitzades i les més de 2.000 d’emergents, el negoci català abraça amb força aquesta nova era empresarial. On el pes de l’àrea de Recursos Humans arreplega i exemplifica els beneficis del canvi.

Catalunya supera la mitjana europea en digitalització

L’any 2022, fent-se ressò de l’informe Digital Economy Society Index (DESI) de la Unió Europea (UE), el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori junt amb el Cercle Tecnològic publicava en un estudi que Catalunya va assolir un grau de digitalització del 62%. La xifra, superior a la mitjana dels Estats membres (50%), va situar-la, rere el grup nòrdic, com al cinquè territori de la UE amb major digitalització.

Situada en vuitè lloc en aquest àmbit, i superant també la mitjana europea, la integració de la tecnologia digital a les empreses catalanes ha abastat el 45%, destacant les pimes de comerç electrònic. Precisament, l’empresa és un dels sectors de la societat que més s’ha beneficiat transversalment de la transformació digital. Avui, trobant programes que, com Adequasys, han aconseguit optimitzar l’àrea de Recursos Humans.

La importància de la digitalització en la gestió del talent humà

En l’era de la digitalització, on des de l’activitat financera fins la sanitària passen per uns requisits de connexió a Internet, els recursos digitals han esdevingut eines cada vegada més immanents a les societats. Tant és així que la Comissió Europea disposa també d’un programa de finançament per a la digitalització dels Estats membres, el Programa Europa Digital. El qual inclou també una perspectiva sostenible des de la digitalització.

Al nostre territori, el cas és una constant d’integració digital. I és que, segons recull la Memòria Socioeconòmica i Laboral de Catalunya publicada enguany pel Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), l’ús habitual d’Internet a Catalunya és del 93,7%. Superant altre cop la mitjana europea (88,6%), la situació del Principat és un reflex de l’actualitat que també s’itera, i àdhuc s’amplia, en el món empresarial català.

Fruit d’aquest context favorable a la digitalització, l’any 2022 Catalunya sumava un 15% més d’empreses digitals i un 6,3% de startups respecte l’any anterior Reunint-ne així més de 22.000 i de 2.000, respectivament, segons publicà l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ). Per ara, seguint un camí d’adaptació als nous serveis de què disposa l’entorn digital i que exemplifica bé el departament de Recursos Humans.

Característiques clau d’un software SIRH per a millorar l’eficiència en Recursos Humans

La importància dels Recursos Humans en una empresa és inqüestionable. Encarregat de contractar i retenir talents, així com de capacitar-los i d’avaluar llur rendiment, el departament concilia i assaona els objectius del negoci amb l’aportació del personal. Més enllà dels afers organitzatius i administratius, un àrea que encarna la humanització de l’empresa. Responsable de la fluïdesa i de la comoditat de tota la jerarquia laboral.

Paral·lelament, a fi d’acomplir aquestes fites, RRHH necessita comptar amb recursos que suposin una millora dels processos a realitzar pel departament. Des de la gestió administrativa —que comprèn tant la gestió de nòmines i l’administració de personal així com l’anàlisi de costos o el compliment normatiu— i fins a d’altres àmbits que n’agilitzen unifiquen i optimitzen les tasques, recursos que els Software RRHH actuals integren.

Transforma la gestió del teu departament de RRHH amb solucions SIRH de darrera generació

Com bé ho reflecteixen les seves sigles, els SIRH (Sistemes d’Informació de Recursos Humans) són un programa o aplicació empresarial l’objectiu de les quals es augmentar l’eficiència del departament de RRHH. Mitjançant l’anàlisi de dades, aquesta mena de softwares, gràcies al control de la productivitat i l’avaluació del rendiment del personal, són vertaderament útils a l’hora de refermar la retenció del talent humà d’una empresa.

Però la seva utilitat no roman tan sols negoci endins, car la utilitat dels SIRH també es veu reflectida en una millor presa de decisions, fruit d’una millor comunicació interna, que permet una planificació més acurada dels objectius de l’empresa. Ara ja capaç de clarificar l’estratègia empresarial, enfocant-la tant en l’atracció de talent o la posada en valor del personal amb més experiència, com en d’altres possibilitats d’innovació.

Transcendint els seus serveis per se beneficiosos, des de les notes de despeses fins a la gestió de la força laboral, els SIRH són, sobretot, un recurs per estalviar temps i així millorar la rendibilitat i la productivitat d’un negoci i del seu personal. Dissenyat per l’ecosistema de RRHH, un software que s’adequa a la creixent i nova realitat de les societats digitalitzades des del món empresa, que encapçala els canvis d’aquesta era.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.