El Defensor del Pueblo español empastifa amb l’assumpte de Canet de Mar

El Defensor del Poble pregunta al Govern per les “mesures adoptades” per “protegir” el menor de Canet de Mar

Comparteix la notícia
La justícia espanyola es carrega la immersió lingüística en una altra escola catalana

Espanyolistes amenacen l'escola i l'Ajuntament de Canet

El Defensor del Poble pregunta al Govern per les “mesures adoptades” per “protegir” el menor de Canet de Mar

El Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, ha iniciat una actuació d’ofici davant la conselleria d’Educació pel cas del menor de Canet de Mar els pares del qual han forçat un 25% de classes en castellà. Gabilondo ha preguntat al Govern quines són “les mesures adoptades o que es puguin adoptar per a l’efectiva protecció del menor i la seva família, singularment en l’àmbit docent i educatiu”.

Gabilondo també demana aclarir “els termes en els quals s’hagués acordat l’exercici del dret instant a l’aplicació de la legalitat vigent i la jurisprudència en matèria d’utilització de llengua vehicular en l’ensenyament”. A més, sol·licita la informació no només d’aquest cas sinó també d’altres “similars que s’haguessin pogut plantejar” a Catalunya.

Gabilondo ha transmès “preocupació” a la conselleria d’Educació per “la situació en la qual es troba” la família de Canet de Mar “després d’haver adquirit fermesa la sentència del TSJC que obliga a impartir un mínim del 25% de classes en castellà”.

“L’exercici d’un dret legalment reconegut, i més encara si aquest té el suport d’una sentència judicial ferma, no hauria de generar perjudicis a aquells que l’instin i correspon a les administracions públiques competents adoptar les mesures precises per evitar-los”, diu el Defensor del Poble.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings