Es fan públiques les declaracions de la renda dels Borbons

Els números de les declaracions de la renda de la Casa Real no sorprenen

Comparteix la notícia
Felipe VI

Felipe VI

Els números de les declaracions de la renda de la Casa Real no sorprenen

El passat 30 de juny es va tancar la campanya de la renda. La gran majoria de la població té temps fins l’abril de l’any que ve oblidar-se d’aquesta càrrega. Els ciutadans fan balanç de quins han estat els seus rendiments personals aquell exercici i, en funció del que hagin avançat durant l’any, l’Estado els torna diners o els en demana. La pregunta que us haureu fet moltes vegades és “els surt a pagar o a retornar als Borbons?”.

Tot i que des de l’Estado s’aposta per la transparència, no hi ha manera de saber aquesta dada. L’únic que sabem és que al monarca li van pertocar 253.850 euros. No sabem si li pertoquen altres rendiments. No sabem si gràcies a aquestes assignacions ha fet inversions que han provocat guanys patrimonials.

Alguns mitjans ho han investigat i han parlat amb tècnics d’hisenda i sindicats. La seva resposta és clara: “Es que ni siquiera sabemos si el rey Felipe hace o no declaración de la renta. Visto lo que ha pasado con el rey Juan Carlos y cómo ha primado en su caso el criterio de inviolabibilidad, Felipe VI podría no hacer la declaración de la renta y no le pasaría nada”.

Amb la famosa inviolabilitat, segurament no li passaria res per no fer la declaració de la renda. Demanen un gest de transparència, “pero de momento no hemos tenido éxito… ​No sabemos si el Rey tiene algún patrimonio porque no está publicado, tampoco sabemos si tiene ahorros, planes de pensiones o si tributa por el uso de su vivienda“. No ho sabrem mai.

Renda

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “Es fan públiques les declaracions de la renda dels Borbons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings