Una eina de prevenció eficaç i barata contra la covid-19 segons un estudi de la Fundació Lluita

Comparteix la notícia

Demostren que el col·lutori és una eina de prevenció eficaç contra la covid-19

Estabilitat en les dades Covid

Estabilitat en les dades Covid

Comparteix la notícia

Demostren que el col·lutori és una eina de prevenció eficaç contra la covid-19

Un estudi liderat per la Fundació Lluita contra les Infeccions ha demostrat que el col·lutori és una eina eficaç de prevenció contra la covid-19. La investigació confirma que quan es glopeja col·lutori, una de les substàncies que porta, el clorur de cetilpiridini, trenca la membrana del virus i perd la seva capacitat infecciosa ja que amb la membrana destruïda no el virus no pot penetrar a les cèl·lules.

Per tant, les glopeigs bucals amb CPC al 0,07% podrien ser, segons aquest assaig, una eina de prevenció eficaç contra la infecció del coronavirus. Aquest estudi és el resultat d’un assaig clínic aleatoritzat i controlat amb placebo, que es va portar a cap a 19 centres d’Atenció Primària de la Metropolitana Nord de Catalunya al 2021.

Tot i que l’estudi l’ha liderat la Fundació Lluita, també hi han col·laborat l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS) i el DENTAID Research Center,

La doctora Núria Prat, directora d’Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l’Institut Català de Salut, ha destacat el paper de l’atenció primària en investigacions d’aquest tipus; el fet de tenir accés directe a un gran volum de població, així com el treball conjunt de professionals de Medicina de Família, Infermeria i Odontologia dels centres d’atenció primària que, segons ella, “ha permès fer el treball de camp necessari per dur a terme l’estudi”.

A més, un informe recent de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) posa l’èmfasi en el paper important que juga la prevenció i la cura de la cavitat bucal en una bona salut general, i l’estreta relació existent amb les malalties cardiovasculars i la diabetis, entre d’altres. “Els resultats d’aquest estudi ens permeten confirmar que la clara relació entre la cavitat bucal i la covid-19 ja demostrada anteriorment, pot aportar també una possible via per evitar la seva disseminació”, ha conclòs el doctor Joan Gispert, director de R+D+i de DENTAID.

1 pensa en “Una eina de prevenció eficaç i barata contra la covid-19 segons un estudi de la Fundació Lluita

  1. Ja s’han fet uns quants assajos clínics sobre l’eficàcia del diòxid de clor contra els virus amb uns resultats molt proper al 100%. Amb les dosis adequades no té ni efectes secundaris, el cos ho elimina sota forma de sal. És barat i molt fàcil de produir…però té un problema i gros: la grans empreses farmacèutiques no poden fer beneficis amb el diòxid de clor que, a més a més, és fàrmac “enemic” dels vaccins. Uns vaccins que, d’altra banda, tenen uns efectes secundaris severs en molts casos…
    Nota: Fa tres anys que en prenc de forma profilàctica o preventiva i ja m’han fet unes quantes analítiques. Resultat de la darrera de fa unes setmanes: “els ronyons bé, el fetge bé, el colesterol bé…”això em va dir el meu metge de capçalera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.