Cop d’efecte de Lidl a Catalunya aquests darrers 4 anys

Comparteix la notícia

Lidl consolida el seu creixement

Cop d'efecte de Lidl a Catalunya aquests darrers 4 anys

Cop d'efecte de Lidl a Catalunya aquests darrers 4 anys

Comparteix la notícia

Lidl consolida el seu creixement

Durant l’exercici fiscal 2021, l’impacte global de la companyia sobre el PIB català va ser de gairebé 1.160 M€, el que suposa el 0,56% del PIB total autonòmicL’impacte sobre el mercat laboral de la CCAA va ser igualment significatiu: per cada lloc de treball directe que Lidl crea a la regió, genera uns altres 5 de forma indirecta i induïda, sent ja responsable de 23.800 llocs de treball a Catalunya (un 0,69% del total)A nivell provincial, a Barcelona és on la cadena més contribueix al PIB (+650M€) i a Lleida és on més impacta sobre l’ocupació: per cada lloc de treball directe que crea, genera uns altres 23 addicionals

Lidl consolida, un any més, el seu creixement a Catalunya. Gràcies a la seva decidida aposta pels proveïdors regionals, la generació d’ocupació local i l’obertura de noves botigues a la comunitat ha aconseguit afermar-se com una de les principals cadenes de generació de riquesa a la regió. Així ho mostra l’Informe d’Impacte de Lidl a Espanya al 2021, elaborat per la consultora independent PwC, amb la finalitat d’analitzar l’impacte econòmic i social de la cadena a nivell estatal.

Impacte positiu sobre el PIB català

Tal com es desprèn de l’estudi, en els últims quatre anys, Lidl ha generat un impacte positiu sobre l’economia catalana de més de 4.100 milions d’euros. D’aquests, un total de 1.160M€ corresponen a l’últim exercici fiscal analitzat (comprès entre el 01/03/2021 i el 28/02/2022), la qual cosa suposa un increment percentual del 36% respecte als 850M€ amb els quals va contribuir a l’impuls de l’economia de la regió l’any 2018.

D’aquest total, 210M€ corresponen a l’aportació directa de la companyia, mentre que els 950M€ restants es generen de manera indirecta i induïda gràcies a l’activitat de Lidl al territori.

Lidl, dinamitzador de l’ocupació a Catalunya

Segons assenyala l’Informe d’Impacte elaborat per PwC, la cadena també s’ha convertit en un important dinamitzador de l’ocupació a Catalunya. A tancament del seu últim any fiscal, la companyia també va incrementar el seu impacte sobre el mercat laboral català en un 36% respecte l’any 2018, passant de les 17.465 ocupacions generades fa quatre anys, fins a superar els 23.850 llocs de treballs l’any 2021.

L’empresa de distribució va tancar l’any 2021 consolidant més de 3.860 llocs de treball directes a Catalunya i gairebé 20.000 indirectes i induïts. D’aquesta manera, la marca ja és responsable del 0,69% del total autonòmic. Així mateix, l’activitat de Lidl exerceix un important efecte multiplicador sobre el mercat laboral català: per cada lloc de treball directe que crea genera uns altres 5 addicionals de forma indirecta i induïda a la regió.

Aquesta consolidació d’ocupació s’explica, en gran manera, per la seva expansió al territori. Des que Lidl va arribar a Catalunya l’any 1994, obrint a Lleida la seva primera botiga a la CCAA, ha desenvolupat un pla d’expansió que li ha portat a comptar en l’actualitat amb més de 120 botigues i una plataforma logística a Montcada i Reixac. En la seva aposta per continuar creixent a la regió, té previst construir 2 nous magatzems a Martorell (Barcelona) i a Constantí (Tarragona).

Lidl creix a les províncies catalanes

Aquest creixement s’estén entre les províncies catalanes en les quals Lidl té presència. Barcelona és la que representa major aportació global al PIB autonòmic, ja que l’impacte de l’ensenya a la província va superar els 650 milions d’euros durant l’últim any, prop d’un 30% més respecte l’any 2018.

Respecte als llocs de treball generats, Lleida és la província on més impacta sobre l’ocupació (el 1,31% sobre el total), per cada lloc de treball directe que Lidl crea a la província genera uns altres 23 addicionals.

L’aposta de Lidl pel producte local i la presència al comerç exterior

El compromís amb els proveïdors catalans explica gran part de l’impacte positiu que l’activitat de Lidl té a Catalunya. La companyia aposta pel producte de proximitat i l’any 2021 va intensificar el seu suport a l’impuls del sector agroalimentari català posant en marxa la iniciativa “És d’aquí, és bo”. Amb aquesta iniciativa, Lidl identifica als seus establiments catalans més de 150 articles típics de les quatre províncies sota un segell distintiu amb el qual els consumidors poden identificar l’origen dels aliments al mateix temps que posa en valor el sector primari català. Addicionalment, compra unes altres 1.650 referències a la regió que ven a les seves botigues d’Espanya i Europa.

L’ensenya, que treballa de manera continuada amb més de 170 productors locals, va adquirir producte local per valor d’uns 670 milions d’euros anuals en el seu últim exercici fiscal i va augmentar en més de 270 les referències d’origen català que comercialitza a tots els seus establiments nacionals i internacionals, entre les quals es troben carns i embotits, productes lactis, vins i olis DO i diverses varietats de fruita i verdura, entre d’altres.

En aquest sentit, per reforçar el seu suport a l’economia local i al teixit empresarial regional, la marca també va reforçar el seu compromís amb la internacionalització del producte català. Així, la companyia s’ha convertit en una de les principals plataformes d’exportació per a la indústria agroalimentària regional i l’any passat va exportar a la seva xarxa de punts de venda internacional a una trentena de països el 30% de tot el producte adquirit a proveïdors de la CCAA.

L’impacte de Lidl a Espanya

A tancament del seu any fiscal 2021, la cadena de supermercats va generar més de 150.000 ocupacions directes, indirectes i induïdes (un 0,76% del total nacional) i va aportar més de 7.000 M€ al PIB (un 0,65% del total nacional) a través de la seva activitat a Espanya.

En el seu objectiu per consolidar-se com a generador de llocs de treball i riquesa, i continuar creixent així de forma sostinguda i sostenible, en els últims sis anys Lidl ha aconseguit incrementar un 50% el seu impacte sobre l’ocupació i el PIB de tot el país.

El compromís de Lidl amb Espanya

Des de la seva responsabilitat com a gran empresa, Lidl treballa més que mai per reforçar el seu compromís amb Espanya i contribuir de manera decidida al desenvolupament econòmic, laboral i social del país davant l’actual context de dificultat. En aquest sentit, la companyia continua generant riquesa a tot el territori gràcies a l’obertura de noves botigues i plataformes logístiques, la creació de nous llocs de treball de qualitat i la compra de més producte nacional i regional, impulsant i internacionalitzant els negocis dels seus proveïdors. Tot això estant prop dels col·lectius més vulnerables amb projectes que permeten millorar les seves vides, sense renunciar en cap moment a la sostenibilitat com a eix principal de la seva activitat i oferint sempre la cistella de la compra més barata del mercat als seus clients.

Sobre Lidl

Lidl és una cadena de distribució alimentària amb presència des de fa més de 25 anys a Espanya, on gràcies a la creixent confiança dels seus clients ja és el tercer operador del sector per quota de mercat. Avui dia, compta amb una xarxa de més de 630 botigues i 11 plataformes logístiques i amb una plantilla de més de 17.000 empleats. Lidl també treballa estretament amb uns 850 proveïdors nacionals als quals compra producte per valor de 5.200 M€ anuals, exportant més de la meitat. Lidl Supermercats és la filial a Espanya de l’alemanya Lidl Stiftung, companyia integrada al seu torn en el Grup Schwarz, quart operador mundial en l’àmbit de la distribució alimentària. Actualment, Lidl com a grup és la cadena de supermercats líder a Europa i és present en una trentena de països en el món, amb una estructura de prop de 11.550 establiments i més de 200 centres logístics i amb una plantilla de més de 341.000 persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.