Cop d’efecte del Consell d’Europa contra Bielorússia

Comparteix la notícia

El Consell d’Europa suspèn els drets de participació de Bielorússia pel seu paper “actiu” en l’atac rus a Ucraïna

Rússia anuncia això contra el Consell d'Europa

Consell d'Europa

Comparteix la notícia

El Consell d’Europa suspèn els drets de participació de Bielorússia pel seu paper “actiu” en l’atac rus a Ucraïna

El comitè de ministres del Consell d’Europa ha suspès els drets de participació de Bielorússia en l’organisme, del qual no forma part, pel seu paper “actiu” en l’atac rus a Ucraïna. Amb aquesta decisió, Bielorússia no podrà ja participar de cap manera en les reunions i activitats del comitè de ministres, del congrés d’autoritats locals i regionals ni en cap òrgan subsidiari.

En un comunicat, el Consell d’Europa apunta que la suspensió també afecta la participació de Bielorússia en acords parcials de l’organisme, inclosa la Comissió de Venècia, però sense perjudici dels drets del país com a part signant dels convenis internacionals.

Amb aquesta decisió, el Consell d’Europa també posa fi a la “cooperació tècnica” amb Bielorússia, però remarca que “manté i reforça les relacions amb la societat civil bielorussa i l’oposició a l’exili”.

Segons ha informat l’organisme, Bielorússia es queda sense representació al grup d’estats contra la corrupció (GRECO), excepte quan aquest exerceixi les seves funcions envers el país. En aquests casos, però, només podrà aportar informació i no se li permetrà ni participar en les discussions ni tindrà dret a vot.

2 pensamientos sobre “Cop d’efecte del Consell d’Europa contra Bielorússia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings