
Amb el contracte de Frenkie de Jong torna a quedar clar que l’herència bartorosellista és una llosa molt pesada
Queden poc més de 20 dies per tancar el mercat de fitxatges i el FC Barcelona ja ho té gairebé tot enllestit. Hi ha, però, un problema molt greu. Un altre per culpa de la nefasta herència bartorosellista. Estem parlant de Frenkie de Jong. L’any 2020 Bartomeu el va renovar amb un contracte a l’alça i enguany cobrarà gairebé 30 milions d’euros. Una xifra molt superior als nous paràmetres salarials que ha imposat el club per les renovacions i els nous fitxatges.
Tothom ha fet sacrificis. Els jugadors que han renovat, com Ronald Araújo, han renunciat a molts diners. Podrien haver cobrat més (i una prima de fitxatge important) si haguessin decidit marxar però es queden per compromís i pel projecte esportiu. És un cas similar al dels nous fitxatges. Per posar dos exemples, Robert Lewandowski cobrarà molt menys que al Bayern i Jules Koundé cobrarà 4’5 milions d’euros el primer any i 6 els següents. El Chelsea li oferia 10 d’entrada.
A De Jong se li havia plantejat marxar venut (hi ha ofertes) o reduir-se el sou. Si l’estima que sent pel Barça fos real optaria per això últim. Fins ara no hi ha hagut manera de solucionar aquest greu problema però, segons informa The Athletic, s’obre una escletxa d’esperança. El Barça considera que l’ampliació de contracte que li va fer Bartomeu conté diverses irregularitat i que, per tant, seria il·legal. Li demanen al futbolista tornar a les condicions anteriors.
Com era d’esperar el bartorosellisme ha reaccionat ràpidament. Marçal Lorente ha assegurat que el contracte és legal, aplaudint la milionada que Bartomeu pagava a molts jugadors, alguns d’ells de dubtós rendiment com Pjanic o Lenglet. Lorente s’ha limitat a copiar els arguments que Bartomeu havia exposat 5 minuts abans. La xarxa l’ha titllat, una vegada més, de “titella“.